Nu există doamnă care să nu fi apelat până acum la tot felul de diete care de care mai draconice pentru a pierde kilogramele în plus. Au uitat însă să râdă.
Adio, diete drastice. Râsul, una dintre cele mai eficiente cure de slăbire
Vreți să fiți fericiți? Râdeți! Și veți avea sufletul plin de bucurie, mult mai mult decât atunci când câștigați bani sau savurați o ciocolată. Acesta este îndemnul oamenilor de știință care au descoperit că atunci când o persoană râde, organismul folosește nu mai puțin de 100 de mușchi, dintre care 17 sunt faciali. Și da, râsul slăbește și oamenii de știință au dovedit științific acest lucru.
Întărește sistemul imunitar
Dar râsul mai are o capacitate uimitoare, aceea de a întări sistemul imunitar, iar plămânii vor primi mult mai mult oxigen. Potrivit unuia dintre cei mai buni psihologi ai lumii, dr. David Lewis, nu glumele sunt cele care îi determină pe oameni să râdă cu poftă, ci bârfele. Cu alte cuvinte, o cafea cu prietenii unde să mai puneți țara la cale e mai mult decât binevenită.
Tonifică mușchii feței
Și tot râsul este cel care vă ajută să vă păstrați tinerețea. Asta pentru că tonifică mușchii feței și previne apariția ridurilor de expresie. Mai mult, pielea este hrănită și ochii vor începe să strălucească. Specialiștii susțin, de asemenea, că râsul reglează tensiunea arterială și este considerat în acest moment unul dintre cele mai bune calmante naturale, întrucât crește nivelul endorfinelor.
Are impact asupra funcțiilor vasculare
Studiile efectuate au arătat că râsul are un impact extraordinar asupra funcțiile vasculare, mai ales în rândul celor care adoră să privească filme de comedie. Și nu în ultimul rând, studiile au afirmat că oamenii care zâmbesc sau râd atrag ca un magnet persoanele opuse. Pentru că râsul vă ajută totdeauna să legați relații și, funcționează, ca un liant social. Așadar, nu ignorați explicațiile oamenilor de știință și bucurați-vă de viață.
Sursă foto: diete24
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook