Simona Ionescu / Redactor Șef

Lucrurile care te ajută să faci față anxietății, stresului și unui atac de panică

Lucrurile care te ajută să faci față anxietății, stresului și unui atac de panică
Aproximativ 275 de milioane de oameni suferă de anxietate în întreaga lume. Stresul este o altă problemă deoarece, la aproximativ 75% dintre oameni din toată lumea, afectează sănătatea fizică și mentală. 

Lucrurile care te ajută să faci față anxietății și stresului. Terapeuții pot ajuta la rezolvarea acestor probleme și a efectelor negative pe care le au asupra vieții noastre. Cu toate acestea, în afară de soluțiile pe termen lung care necesită mult angajament, există și câteva lucruri pe care le putem face singuri pentru a ne simți mai bine imediat.

Mai jos, am înșirat câteva trucuri științifice care vă pot ajuta să vă liniștiți rapid și sperăm că vor funcționa pentru voi.

Gargară

Lucrurile care te ajută să faci față anxietății și stresului. Gargara stimulează nervul vag, care trimite informații despre reglarea anxietății către creier.

Stimularea acestui nerv poate încetini răspunsul la stres, ajutându-vă să vă simțiți mai puțin anxioși și să aveți o dispoziție mai bună. Cântatul și râsul pot stimula, de asemenea, nervul vag.

Îmbrățișarea fluturelui

Această tehnică de stimulare bilaterală vă poate ajuta să vă simțiți mai liniștiți și mai puțin anxioși în momentul în care pornește un atac de panică. 

Iată cum să o faceți:

-Încrucișează-ți mâinile, cu palmele în jos, peste piept.

-Puteți să vă blocați pieptul cu degetele mari. Acestea trebuie așezate chiar sub claviculă.

-Începeți încet să vă atingeți de umeri cu mâinile, alternând stânga și dreapta.

-Este important să conștientizați ce se întâmplă și să vă încetiniți respirația. Asta vă va ajuta să vă simțiți mai calmi.

Expirațiile mai lungi

O altă modalitate de stimulare a nervului vag este prin respirația lentă. Expirațiile mai lungi sunt deosebit de bune pentru a ajuta la reducerea stresului. Expirațiile voastre ar trebui să fie de două ori mai lungi decât inhalările. 

Un raport bun este de 4 secunde de inhalare urmat de 8 secunde de expirare. Astfel, va dura 12 secunde pentru a finaliza un ciclu de respirație și, pe minut, veți putea face 5 dintre ele, deci este ușor de numărat cu mâna.

Când inspirați, este recomandat să o faceți pe nas. Când expiri, poșează buzele, ca și cum ai fi să sufli lumânări pe un tort de ziua de naștere.

Mirosase ceva familiar

Studiile au arătat că inhalarea anumitor mirosuri vă poate ajuta să vă simțiți mai puțin stresați. De exemplu, aromoterapia cu câteva uleiuri esențiale vă poate ajuta să vă relaxați.

Un alt lucru care îți poate calma nervii este mirosul plăcut de tine și mirosurile familiare. Cercetările sugerează că mirosul hainelor uzate ale partenerului tău te poate ajuta să te simți confortabil.

Ține un cub de gheață

Acesta este un truc care vă poate ajuta să gestionați atacurile de panică. Luați un cub de gheață în mână și țineți-l cât puteți de mult. Apoi pune-l în cealaltă mână. Acest lucru vă poate ajuta să vă concentrați atenția asupra disconfortului pe care îl simțiți din cauza frigului și nu asupra atacului de panică, reducându-l astfel. 

Și dacă nu sunteți acasă sau nu aveți gheață în apropiere, puteți purta întotdeauna niște bomboane acre cu voi. Pot avea un efect similar.

S-a aflat de unde vine prostia. Un studiu științific arată ce alimente te transformă în prost

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre