Simona Ionescu / Redactor Șef

Avantajele antrenamentelor pe bicicleta statică

Avantajele antrenamentelor pe bicicleta statică
Activitatea fizică desfășurată cu regularitate este recomandată persoanelor de toate vârstele, de la copii la bunici. Sănătatea depinde foarte mult de stilul de viață, iar multe dintre problemele care apar se datorează sedentarismului.

Una din opțiunile de a face mișcare zilnic e bicicleta fitness. Unii pot opta pentru a o „încăleca” la sala de sport, altora le vine mai comod să o aibă acasă și să o folosească, de exemplu, în timp ce privesc serialele preferate la televizor. Bicicleta staționară este printre cele mai bune aparate pentru pierderea în greutate și pentru arderea caloriilor.

Exercițiile pe bicicletă fitness reprezintă o metodă comodă și foarte accesibilă de a îmbunătăți starea generală de sănătate, iar marii distribuitori de aparate fitness pun la dispoziție o multitudine de modele pentru uz casnic. Iată primele  nouă beneficii pe care le oferă un astfel de aparat

Pierderea în greutate. Antrenamentele desfășurate cu regularitate pe bicicletă fitness te vor ajută să slăbeșți foarte rapid, întrucât vei arde foarte multe calorii pe parcursul sesiunilor de pedalare. În funcție de intensitatea programelor de exerciții pe care le alegi, vei putea elimina țesutul adipos de pe gambe, coapse și din zona abdomenului.

Îmbunătățirea sistemului cardiovascular. Probabil ai auzit de beneficiile antrenamentelor cardio. Acestea îți vor îmbunătăți și menține sănătatea sistemului cardiovascular, micșorând riscul afecțiunilor de această natură.


Rețetă. Cel mai simplu steak de vită se face la tigaie

Prințul Joachim a fost opetat pe creier. Starea pacientului


Creșterea forței. Majoritatea modelelor de bicicletă fitness îți permit să ajustezi rezistență la pedalare, ceea ce, în timp, îți va dezvolta musculatura picioarelor, a posteriorului și a abdomenului.

Reducerea riscului de diabet. Diabetul este strâns legat de obezitate, astfel încât este o afecțiune tot mai întâlnită în prezent. Astfel, pierderea în greutate prin activitate fizică regulată va reduce riscul dezvoltării acestei afecțiuni.

Îmbunătățirea mobilității. Pedalarea ajută foarte mult la îmbunătățirea mobilității articulațiilor tale. Astfel, genunchii, gleznele și șoldurile vor beneficia de acest aspect. Atunci când pedalezi, toate aceste articulații sunt folosite, îmbunătățind amplitudinea mișcării și întărind fiecare articulație.

Reducerea nivelului de stres. Pe lângă încrederea pe care ți-o asigura un proces eficient de slăbire, pedalarea stimulează producerea serotoninei, hormon care îndepărtează senzația de stres și aduce bună-dispoziție.

Creșterea andurantei. Rezistență la efort susținut nu se poate obține într-o zi sau într-o săptămâna, însă antrenamentele desfășurate în mod regulat pe bicicletă fitness o vor îmbunătăți treptat.

Protejarea articulațiilor. Spre deosebire de alte tipuri de antrenament cardio, precum alergarea sau Zumba, exercițiile pe bicicletă fitness îți vor proteja articulațiile prin lipsa șocurilor și microsocurilor. Astfel, acest aparat fitness este recomandat chiar și persoanelor cu articulații sensibile.

Tonifierea musculaturii. Atunci când pedalezi, musculatura picioarelor, a posteriorului și a abdomenului sunt solicitate în mod constant și eficient.

Sursa foto: Smartfit Studio

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre