Rețetă. Cel mai simplu steak de vită se face la tigaie

Rețetă. Cel mai simplu steak de vită se face la tigaie
Multora le pare dificil să gătească un steak de vită. Se gândesc că au nevoie de grătar sau recipiente speciale.  Însă acest lucru este pe cât de simplu, pe atât de ușor.

O tigaie de fontă este tot ce aveți nevoie pentru a obține crusta crocantă perfectă. Rețeta de azi prezintă un steak gătit medium-rare. Însă, voi, dacă doriți, îl puteți prăji mai mult. Nivelul de prăjire îl putem vedea și după timpul cât se află în tigaie, ținând cont de grosimea steak-ului şi de foc.

Ingrediente: 4 stekuri de vită groase de 3 centimetri, 3 felii de unt, sare și mirodenii pentru carne după gust, 3 căței de usturoi, 1 crenguță de rozmarin.

Preparare: Este bine ca să scoatem carnea din frigider cu 20 – 30 de minute înainte de preparare. Carnea o vom tăia felii  de 3 cm grosimea. Le vom usca cu un șervet de bucătărie, apoi le vom freca bine cu sare şi piper pe ambele părţi şi chiar pe părţile laterale. Vom lăsa carnea să se marineze vreo 30 minute.


Scandal din cauza Andrei în Pro!? Ea și Măruță au făcut petrecere după ce Esca o pățise cu Covidul. FOTO

Horia Brenciu și-a dus soția la malul mării. Pariem că a fost invers! EXCLUSIV


Vom prăji steakurile doar 4 minute. Întâi vom încinge tigaia la foc mare. Când tigaia va fi încinsă, vom pune o cantite nu prea mare de ulei de măsline. Vom aștepta câteva secunde, apoi vom pune steakurile. Vom întoarce stekurile la fiecare minut, astfel se vor prăji uniform. Peste 2 minute vom adăuga aici untul, usturoiul pisat și crenguța de rozmarin. Înainte de a scoate carnea de pe foc, o vom stropi cu sosul eliminat în tigaie. Vom scoate carnea din tigaie și o vom lăsa să stea câteva minute înainte de a o servi. Poftă bună!

Sursa: Bunica.md