Simona Ionescu / Redactor Șef

Avertismentul specialiștilor privind carnea de pui! Iată cât de periculoasă e pentru organism

Avertismentul specialiștilor privind carnea de pui! Iată cât de periculoasă e pentru organism
E cea mai bună opțiune când vine vorba de curele de slăbire și din copilărie știm că reușește să ne pună pe picioare atunci o afecțiune.

Se pare însă că nici carnea de pui nu mai e ce a fost odată. Specialiștii spun că ar trebui să ne ferim cât putem de acest produs, pentru că ne poate îmbolnăvi.

Deși e săracă în grăsimi și calorii, carnea de pui a devenit mai periculoasă decât ar crede cineva. În urma unui studiu finanțat de National Institutes of Health (NIH), principala agenție de cercetare medicală a guvernului SUA, a ieșit la iveală un lucru îngrozitor.

Carnea de pasăre duce la creșterea colesterolului, iar consumul acesteia duce la un risc mai ridicat de cancer. În cazul în care puiul crud a fost contaminat cu bacterii Campylobacter, vă puteți trezi cu diaree. Iar dacă a avut salmonella sau Clostridium perfringens, vă poate fi intestat tractul intestinal.

Carnea de pui, periculoasă pentru organism

Al doilea mare număr de decese sunt cauzate de toxiinfecțiile alimentare cauzate de carnea de pui

Dar asta nu e tot. Potrivit Centrului pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA, al doilea cel mai mare număr de decese este cauzat de toxiinfecțiile alimentare făcute în urma consumului de carne de pui. Și mai grav este faptul că 97% din probele care au fost analizate au arătat că bacteriile sunt conținute chiar și de puii organici.

Oamenii de știință le spun crescătorilor să nu mai administreze antibiotice animalelor, pentru că e posibil ca bacteriile să dezvolte rezistență, iar oamenii să nu mai găsească soluțiile potrivite pentru a scăpa de afecțiuni.

Carnea de porc e mai potrivită pentru copii decât cea de pui

Cu ceva timp în urmă, nutriționistul Mihaela Bilic recomanda părinților să le dea copiilor carne de porc. „Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc.

Mușchiulețul de porc se recomandă și copiilor

Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită. Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

De exemplu, muşchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, a mărturisit nutriţionistul.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre