Frigărui curcubeu cu lime și carne de pui – pas cu pas

Această rețetă vă oferă cele mai aromate frigărui cu carne de pui. Și, în plus, vin cu garnitura direct pe băț. Sunt colorate ca un curcubeu, de unde și numele rețetei. Suntem siguri că vă vor plăcea mult, mai ales că această rețetă conține ingrediente mai degrabă exotice pentru bucătăria românească.
View this post on Instagram
Marinada: ½ cană de suc de lime (lămâie verde) (120 ml)
¼ cană ulei de măsline (60 ml)
2 linguri de miere
1 linguriță de pudră de chili
1 linguriță de sare
1 linguriță de piper
Frigărui: 10 bețe pentru frigărui din lemn
1 ½ kg de piept de pui, tăiat în cuburi
2 ardei grași roșii, tăiați în bucăți de 2 1/2 cm
2 ardei grași portocalii, tăiați în bucăți de 2 1/2 cm
2 ardei grași galbeni, tăiați în bucăți de 2 1/2 cm
2 ardei grași verzi, tăiați în bucăți de 2 1/2 cm
1 ceapă roșie, tăiată în bucăți de 2 1/2 cm
coriandru proaspăt, pentru garnitură
Pentru început se înmoaie țepușele de lemn în apă timp de 5 – 10 minute și se lasă deoparte. Într-un castron mare, combinați puiul cu ingredientele pentru marinadă și amestecați. Frământați ușor ingredientele, astfel încât carnea să se pătrundă bine cu aromele din marinada cu gust exotic. Se acoperă carnea de pui pusă la marinat cu folie de plastic și se lasă în frigider timp de cel puțin o oră. Dacă veți găti frigăruile la cuptor, preîncălziți-l la 200˚C.
Asamblați frigăruile adăugând mai întâi ardeiul roșu, urmat de ardeii portocalii, galbeni și verzi, ceapa roșie și apoi puiul marinat. Se repetă până când spița este plină. Așezați frigăruile pe o foaie de copt și ungeți-le cu restul de marinadă. Coaceți la cuptor sau pe grătar timp de 20 – 30 de minute, până când puiul nu mai este roz ci are culoarea albă a cărnii preparate. Se ornează cu coriandru proaspăt tocat.
Sursa: Instagram
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook