Potrivit experților însă, mulți dintre noi o fac greșit, arată Vogue.fr. În ultimii ani, din ce în ce mai mulți oameni au renunțat la vizitele de două ori pe an la dentist din cauza Covid. Cu toate acestea, pentru a evita problemele, este esențial să se mențină o bună igienă orală. Cu alte cuvinte, acum este momentul să vă reevaluați tehnicile de periaj dentar. Vogue a apelat la ajutorul a doi dentiști geniali, Mayur N Pandya, șef de departament la Together Dental, și Milad Shadrooh, expert Oral-B și dentist cântăreț TikTok, pentru a ne spune cum să menținem o bună igienă orală.
Regula nr.1: Spălați-vă pe dinți înainte de micul dejun
Dezbaterea e veche: ar trebui să te speli pe dinți înainte sau după micul dejun? Potrivit lui Milad Shadrooh, primul răspuns este cel corect. „Când dormi, în gură se acumulează multe bacterii și se formează placa bacteriană. Așa că, atunci când te trezești, cel mai bine este să scapi de toate aceste bacterii înainte de a lua micul dejun și de a-ți începe ziua”, arată stomatologul.
Regula nr.2: Folosiți o pastă de dinți cu fluor
Cantitatea potrivită de pastă de dinți cu fluor ar trebui să fie de mărimea unui bob de mazăre. Adulții ar trebui să folosească o pastă de dinți cu cel puțin 1450 PPM („părți per milion”) de fluor. Încercați să nu vă clătiți gura după ce vă spălați pe dinți seara: acest lucru vă va ajuta să păstrați un aport de fluor, care va contribui la remineralizarea smalțului dentar și la prevenirea cariilor. În timpul zilei, după mese, folosiți o apă de gură cu fluor fără alcool pentru a vă păstra smalțul.
Regula nr.3: Unghiul de 45 de grade
Așezați capul periuței de dinți pe dinții inferiori, apoi înclinați perii la un unghi de 45 de grade față de linia gingiei. Pentru ca pârghia să îndepărteze placa bacteriană și germenii, încercați să mențineți acest unghi pe tot parcursul procesului de periaj.
Regula nr.4: Utilizați mișcări circulare mici
Mișcați periuța cu pase circulare mici și repetate pe suprafața fiecărui dinte. Periați mai întâi suprafețele exterioare, apoi treceți la suprafețele interioare, folosind din nou mișcări circulare. Treceți la dinții superiori, repetând aceste mici mișcări circulare și menținând periile înclinate spre linia gingiei. Pentru a curăța interiorul dinților din față, înclinați periuța de dinți pe verticală și faceți câteva mișcări mici în sus și în jos cu partea din față a periuței.
Regula nr.5: Spălați-vă și pe limbă
Limba conține foarte multe bacterii bune, cât și bacterii rele, dar apropierea sa de partea din spate a gâtului înseamnă că poate găzdui viruși care și-au stabilit reședința acolo. Deci, pe lângă faptul că vă împrospătează respirația, periajul limbii va elimina cât mai multe bacterii din gură. Pentru a face acest lucru, scoateți limba și faceți mai multe mișcări lungi cu perii periei de spălat dinții.
Regula nr.6: Curățați-vă gura în ordinea corectă
În timp ce noi, în mod natural, avem tendința de a ne spăla mai întâi pe dinți, apoi să folosim ața dentară și în final să ne clătim gura, de a ne clăti gura la final, medicii dentiști ne sfătuiesc să facem exact invers. Începeți cu o apă de gură pentru a vă stimula glandele salivare, ceea ce vă va ajuta, de asemenea, să vă protejați gingiile de bacteriile dăunătoare.
Nu ar trebui să vă clătiți niciodată gura după ce vă spălați pe dinți, deoarece acest lucru poate îndepărta unele dintre ingredientele utile din pasta de dinți. În continuare, folosiți ața dentară pentru a îndepărta orice alimente blocate între dinți. Abia în final periați dinții timp de două minute.
Regula nr.7: Curățați bine spațiile dintre dinți
Ață dentară, scobitori, periuțe interdentare, irigatoare bucale, orice este bun pentru a ajunge în zonele dintre dinți. „Faceți acest lucru înainte de periaj, recomandă Milad Shadrooh, pentru că, cu cât curățați mai mult ceea ce a rămas între dinți, cu atât este mai probabil ca pasta de dinți să pătrundă în profunzime, iar fluorul să ajungă în locurile greu accesibile”, mai arată sursa citată.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook