Cartoful, campion la potasiu, benefic pentru inimă

Chiar dacă se spune că îngrașă, cartoful este una din cele mai accesibile legume, disponibile tot timpul anului.
Cartoful reprezintă o sursă importantă de carbohidraţi, vitaminele C şi B6, precum şi de potasiu. Potasiul este un mineral care joacă un rol important în funcţionarea optimă a inimii şi a sistemului nervos. Modul de preparare face diferenţa între cartoful ca aliment sănătos şi cartoful ca aliment neprietenos.
Nutriţioniştii recunosc însă calităţile nutritive ale cartofilor. Însă, este bine de știut că această legumă se consumă doar gătită, din cauza conţinutului crescut de amidon nedigerabil.
Sub coajă, cartofii conţin cantităţi crescute de glicoalcaloizi (cel mai important fiind solanina), cu potenţial toxic. Din acest motiv nu se vor consuma cartofii expuşi prea mult timp la lumină, care devin negricioşi, loviţi sau îmbătrâniţi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook