Locuitorii din regiunile mediteraneene consumă în mod current uleiul de măsline, în medie, patru-cinci linguri pe zi. O linguriţă pe stomacul gol are parte de efecte deosebite pentru întregul organism, spun specialiștii.
Uleiul de măsline. Beneficii
Uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de oameni. Egiptenii le dădeau grecilor grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline.
- Uleiul de măsline este un puternic antioxidant, consolidează şi protejează sistemul imunitar, contribuind astfel la întărirea organismului în lupta cu infecţiile.
- Oamenii de știință au studiat uleiul de măsline. Cei care au folosit în mod regulat ulei de măsline, atât pentru gătit, cât şi ca pansament, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral, comparativ cu cei care nu au consumat deloc. În plus, uleiul de măsline conţine polifenoli, care ajută la menţinerea în limite normale colesterolul.
- Într-un studiu publicat în revista Toxicologie şi Farmacologie, aflăm și că uleiul de măsline conține oleocantal (un puternic antiinflamator) care inhibă acele proteine toxice care blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn de debut al bolii Alzheimer, afecţiune degenerativă a sistemului nervos, care determină probleme de memorie, gândire şi comportament.
- Tot oamenii de știință spun că uleiul de măsline este extrem de bogat în grăsimi mononesaturate şi încărcat cu puternici antioxidanţi. Componentele conţinute în uleiul de măsline au dovedit că încetinesc creşterea tumorilor în ţesutul mamar.
Cove: “De ce mi-a fost teamă, de-asta n-am scăpat”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook