Ce este, de fapt, acidul hialuronic? O echipă de dermatologi au explicat toate detaliile despre acidul hialuronic, inclusiv modul corect de a-l încorpora în rutina de îngrijire a pielii.
Ce este acidul hialuronic?
Ce este, de fapt, acidul hialuronic? Acidul hialuronic (HA) este un zahăr găsit în mod natural în pielea noastră, care reține apa și o menține hidratată.
HA din corpul nostru deține de o mie de ori greutatea sa în apă, pentru a reține nu numai toată umezeala din piele și articulații, ci și pentru a preveni evaporarea în aer a acelei umezeli, potrivit informațiilor oferite de Dr. Lily Talakoub, dermatolog la McLean. Dr. Lily Talakoub lucrează la Centru de dermatologie și îngrijire a pielii.
La fel ca și colagenul și elastina, cantitatea de acid hialuronic natural din corpul nostru scade pe măsură ce îmbătrânim. Cu toate acestea, există modalități de a stimula producția de HA în corpul nostru.
„Dieta afectează în mod semnificativ pielea. Consumul de fructe și legume cu o mulțime de antioxidanți protejează pielea de inflamație. Ajută pielea să rețină acidul hialuronic”, spune dr. Howard D. Sobel, un dermatolog din New York.
Acidul hialuronic utilizat în produse de îngrijire a pielii
Atunci când este utilizat în produse de îngrijire a pielii, cum ar fi cremele și serurile, acidul hialuronic aduce umezeală la suprafața pielii.
„Datorită capacității sale de a atrage și a reține apa, poate fi folosit ca umectant în regimul de îngrijire a pielii. Păstrează în permanență pielea hidratată pe tot parcursul zilei”, spune dr. Rachel Nazarian, dermatolog la Schweiger Dermatology Group din New York City.
Verificați etichetele produselor de îngrijire a pielii pe care le folosiți. Este posibil să folosiți deja acidul hialuronic într-o formă sau alta.
„Ca produs de actualitate, atâta timp cât este în formula potrivită, va face pielea să pară mai tânără, deoarece îmbunătățește elasticitatea pielii. Acidul hialuronic este atât de puternic pentru a atrage umezeala pe suprafața pielii, încât probabil nu este nevoie să-l utilizați în mai multe produse din rutina dumneavoastră”, spune dr. Kavita Mariwalla, dermatolog în New York și fondator de Mariwalla Dermatologie.
Acidul hialuronic acționează bine cu majoritatea celorlalte ingrediente și poate fi asociat cu retinoli, vitamine și alți acizi. Nazarian spune că singura excepție ar fi acizii cu niveluri scăzute ale pH-ului, cum ar fi acidul glicolic. Deoarece acesta poate degrada HA și îl poate face ineficient.
Anunț important! S-a schimbat programul TV. Când intră pe post Chefi la cuțite și în ce zi se mută iUmor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook