Simona Ionescu / Redactor Șef

Ce mâncăm în 2021? Trenduri culinare

Ce mâncăm în 2021? Trenduri culinare
Odată ce vaccinul împotriva coronavirusului începe să se distribuie în toată lumea, 2021 arată deja destul de bine. Ce va fi la modă în 2021 în materie de alimente?

Se pare că superalimentele vor fi trendul anului 2021. Un superaliment este un aliment (cum ar fi somonul, broccoli sau afine) bogat în compuși (cum ar fi antioxidanți, fibre sau acizi grași) considerat benefic pentru sănătatea unei persoane. Cu alte cuvinte, superalimentele sunt alimente care au o mulțime de nutrienți și beneficii pentru sănătate.

Alimente fermentate

Îți place să mănânci un castron de iaurt sau murături direct din borcan? Atunci ești deja familiarizat cu alimentele fermentate. Practic, sunt alimente care conțin bacterii și drojdii bune, adică probiotice. Kimchi este un alt exemplu grozav.

Alimentele fermentate ajută la susținerea sănătății intestinului, care poate, la rândul său, să susțină sănătatea imunitară, explică Samina Kalloo, RDN, CDN, conducătorul comunicațiilor naționale pentru Pollock Communications. Și, evident, sistemul nostru imunitar este o prioritate imensă în aceste zile.

Afinele

Dacă afinele nu sunt deja un element esențial în frigiderul tău, ar trebui să fie. Acestea sunt foarte bogate în antioxidanți, care sunt buni pentru sănătatea internă, explică Kalloo. Pe deasupra, au și multe fibre.

Ceaiul verde

Vânzările de ceai verde sunt în creștere. Băutura este plină de antioxidanți puternici, care sunt buni pentru sănătatea generală. În plus, este și antiinflamator.

Avocado

Experții în nutriție de la Pollock Communications spun că avocado este unul dintre cele mai iubite superalimente și va continua să fie în noul an. Ceea ce este un lucru bun, având în vedere că sunt o sursă majoră de grăsimi sănătoase.

Nuci

La fel ca avocado, nucile conțin o mulțime de grăsimi sănătoase care vă oferă energie și pot face ca mesele să se simtă mai pline. Nucile sunt o alegere bună, deoarece sunt bogate în acizi grași omega-3, care susțin imunitatea și bunăstarea generală, spune Kalloo.

Bomboane Raffaello cu topping de ciocolată și fructe de pădure

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre