Scorțișoara este mai cunoscută ca un condiment aromat care dă gust prăjiturilor. Însă sub formă de ceai, scorţişoara este utilă în răceli, reglează glicemia şi reduce durerile menstruale.
Ceaiul de scorțișoară. Beneficii
Scorţişoara este utilă pentru a prepara un ceai cu beneficii dovedite pentru sănătate.
Este unul dintre condimentele cele mai bogate în atioxidanţi, alături de cuişoare şi oregano. Creşte capacitatea organismului de a lupta împotriva radicalilor liberi, adică moleculelor care contribuie la apariţia diabetului.
- Datorită acţiunii asemănătoare cu a insulinei, scorţişoara contribuie la reglarea glicemiei, ceea ce o face utilă în alimentaţia persoanelor diabetice. Anumite cercetări au arătat că scorţişoara poate ajuta la descompunerea carbohidraţilor în intestine, ceea ce previne creşterea glicemiei după masă.
- În sezonul rece, ceaiul de scorțișoară ajută în cazul durerilor de gât şi congestii nazale. Datorită proprietăţilor antibacteriene, scorţişoara contribuie la anihilarea germenilor, uşurând durerile de gât. Aroma sa uşor înţepătoare desfundă sinusurile. Ceaiul de scorţişoară are grijă de sănătatea gingiilor şi previne cariile.
- În caz de indigestie, putem să apelăm la un ceai cald de scoţişoară, care va linişti crampele şi durerile de cap. Catehina din compoziţia scorţişoarei ajută la îndepărtarea disconfortului stomacal.
- Ceaiul de scorţişoară este una dintre metodele naturale indicate pentru a calma durerile menstruale. De asemenea, s-au constatat efecte pozitive şi asupra senzaţiei de greaţă asociată cu această perioadă.
Cum prepari ceaiul
- Pune un băţ de scorţişoară într-un vas cu 300 ml apă şi fierbe 10 minute, timp în care amesteci constant.
- Adaugă apoi în vas un plic de ceai în funcţie de preferinţele tale (negru sau verde, de muşeţel sau de sunătoare etc.) şi mai lasă lichidul pe foc 1 minut.
- Strecoară ceaiul şi bea-l ca atare sau îndulcit cu 1 linguriţă de miere, nu mai mult de 1 cană pe zi. Consumul excesiv de scorţişoară creşte riscul de sângerări, provoacă vărsături şi agravează afecţiunile existente ale ficatului.
- Ceaiul de scorţişoară nu este indicat în timpul sarcinii, nici pentru cei care fac tratament cu medicamente care subţiază sângele. Sursa: doc.ro
Ceaiul de ceapă, bun pentru tuse și pentru imunitate
Ceaiuri care îți curăță sângele de toxine
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook