Simona Ionescu / Redactor Șef

Cele 8 secrete ale tenului fără riduri

Cele 8 secrete ale tenului fără riduri
Îmbătrânirea pielii începe din momentul în care ne naștem și e un proces ireversibil. Ne uităm la riduri abia când devenim adulți, dar e important să știm că le putem, ”trata” cu mâncare.

Rețete și vedete a găsit cele mai interesante remedii anti-rid. Toate sunt la îndemână. De fapt, poate că le aveți deja în casă pe cele mai multe dintre ele. Marele secret al unui ten fără riduri nu e botoxul ci mâncarea! Sunt o serie de alimente sau ingrediente care au efecte absolut miraculoase. Iată-le:

Ananasul aplicat pe față atenueaza primele semne de îmbătrânire a tenului. Puteți tăia felii subțiri pe care le dispuneți peste toată fața și le lăsați să acționeze 10 – 15 minute, după care îndepărtați și îndepărtați resturile cu apă călduță. Atenție la coajă, trebuie îndepărtată înaintea procedurii. Ananasul contine vitamina C și betacaroten ce favorizeaza mentinerea structurii tinere a pielii.

Avocado e alimentul ideal pentru a-ți face un ten ”ca nou”, cu aspect tânăr și fresh. Tot ce ai de făcut e să aplici pe față pasta de avocado sau felii. Dacă optezi pentru pastă, încearcă să nu pasezi cu ustensile de metal. În ambele cazuri trebuie folosit avocado bio. Avocado întinerește pielea instantaneu, e foarte util și pentru tratarea mâinilor îmbătrânite. Se aplică la fel și se mențin recomandările.

Cartoful crud este ideal pentru a scăpa de pigmentațiile inestetice care apar odată cu îmbătrânirea pielii (inclusiv de la statul excesiv la soare). Se amestecă o bucățică (maxim jumătate) de cartof crud de mărime medie, dat pe răzătoarea mică, cu glicerină și apă de trandafiri, în cantități egale. Această mască diminuează inclusiv cicatricile.


Ghislaine Maxwell, arestată în cazul „Fetițele lui Epstein”, face valuri

Foto. Cum arată de fapt noul iubit al Andreei Bălan


Laptele din nuca de cocos este o minune pentru ten, amână îmbătrânirea. Tot ce trebuie e să vă procurați nuci proaspete. Sau să profitați când vă aflați într-o vacanță exotică. Aplicat des, chiar zilnic, acesta dă un efect radiant tenului. Laptele de cocos conține vitamina C și cupru, care oferă elasticitate tenului și vaselor de sânge.

Lămâia e și ea un aliat fidel pentru a avea un ten impecabil. Câteva picături de suc proaspăt de lămâie pot usca rapid coșurile. În plus, zeama de lămâie elimină semnele de bătrânețe, aceasta conținând enzime ce ajută la exfolierea și curățarea tenului. De asemenea, este un bun antioxidant natural ce stimulează  producția naturală de colagen. Dacă aveți tenul uscat, ideal e să adăugați și ulei de măsline, însă dacă aveți ten sensibil, mai bine evitați lămâia.

Mierea de albine aplicată în jurul ochilor face adevărate miracole. Încercați și veți vedea. Ungeți zona sensibilă cu miere și lăsați să acționeze 20 de minute.

Uleiul de măsline extravirgin și bio, în combinatie cu zahărul brun, este perfect pentru exfoliere. Cu aceasta e ideal să începeți orice tratament în care veți folosi remediile enumerate anterior.

Uleiul de ricin aplicat pe față ajută la estomparea ridurilor deoarece e bogat în antioxidati. Indiferent de tipul de ten, poate fi aplicat atât pe față, cât și pe zona din jurul ochilor.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre