Vinișoarele sparte care dau bătăi de cap multor doamne și domnișoare se pot trata cu ajutorul soluțiilor naturale. De asemenea, aveți nevoie de multă hidratare, o schimbare a dietei și mult sport.
Apelați la ajutorul oțetului de mere
Specialiștii spun că sunt momente în care vinișoarele sparte pot să dispară de la sine, dar sunt și situații în care acestea nu doar că persistă, dar se înmulțesc. În acest caz, puteți încercați câteva remedii naturiste. Unul dintre cele mai populare remedii este oțetul de mere, care ajută la stimularea circulației.
Se înmoaie un tifon în oțet de mere nediluat și se aplică pe porțiunea cu probleme, unde se păstrează în jur de 20 de minute. Se repetă procedeul de două ori pe zi, cel puțin o lună.
Castanul sălbatic, planta minune împotriva varicelor
De asemenea, castanul sălbatic este cunoscut din cele mai vechi timpuri pentru ajutorul pe care-l acordă persoanelor care suferă de varice. În cazul mâncărimilor sau inflamațiilor, aplicați tinctură de castan sălbatic sau unguent de castan sălbatic. Are capacitatea de a stimula circulația periferică și de a întări venele și capilarele.
Ginkgo biloba și afinele ajută la vindecarea capilarelor sparte
O altă plantă extraordinară în lupta cu capilarele sparte este ginkgo biloba, pentru că întărește țesuturile care formează pereții venelor. Se recomandă consumul a 40 mg de plantă pe zi, până la dispariția venelor. Tratamentul se face doar după ce veți vorbi cu un specialist.
La rândul lor, afinele ajută la vindecarea capilarelor sparte. Extrem de bogate în antioxidanți și vitamina C, acestea cresc imunitatea și reduc slăbiciunea vaselor de sânge. La fel de bune sunt și alte fructe de pădure, precum zmeura și coacăzele.
Ghimbirul stimulează circulația sângelui
Nu uitați nici de ghimbirul, care stimulează circulația sângelui și subțiază sângele. Se recomandă să consumați ceai de ghimbir și rezultatele vă vor bucura. Aveți grijă la consumul de ghimbir dacă luați medicamente anticoagulante.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook