Sunt câteva obiceiuri nesănătoase pe care le au mai ales bărbații. De exemplu, ei pun accent pe a mânca produse din carne mai mult decât femeile. Un studiu din 2018 realizat de Center for Disease Control (SUA) a arătat că bărbații sunt mai înclinați decât femeile să mănânce fast-food la prânz.
Iată principalele erori alimentare pe care le fac bărbații.
Consum excesiv de proteine
Bărbații se gândesc că dacă mănâncă mai multe proteine le va crește masa musculară. „În realitate, dacă vrei să beneficiezi mai mult de activitatea fizică și să faci și mușchi, ar trebui să reduci cantitatea de proteine și să-ți permiți mai mulți carbohidrați.
Carbohidrații sunt cea mai eficace sursă de energie pentru dezvoltarea mușchilor, este important să-i mănânci pentru ca proteinele să poată fi folosite pentru repararea mușchilor și alte procese din corp”, spune Kelly Jones, dieteticiană specializată în nutriție pentru sportivi. Organismul poate metaboliza doar 30 g de proteine pe oră.
Exces de suplimente alimentare
E un adevărat trend în a consuma suplimente alimentare cu vitamine, oligoelemente etc. Estențial însă, arată medicii, e ca nutrienții vitali să fie asimilați din alimente.
Bărbații evită solanaceele
Acesta e un adevărat trend nesănătos peste Ocean, alimentat de vedeta fotbalului american Tom Brady, care refuză să consume solanacee. De fapt, roșiile și ardeii grași sunt o excelentă sursă de vitamina C și de potasiu bun pentru inimă.
Nu consumă suficient pește
Bărbații preferă friptura, e lucru știut, dar dieteticienii recomandă să se uite și la pește. Peștele este o sursă bogată de acizi grași omega-3 buni pentru inimă. E important să se consume pește gras (somon, ton, sardine sau anșoa) sau chiar alge de două ori pe săptămână.
Consumă grăsime animală în exces
Confuziile despre cum lucrează de fapt dieta keto îi fac adesea pe bărbați să adopte un regim excesiv bogat în proteine și grăsimi animale. „Consumul ridicat de grăsimi saturate este puternic asociat cu riscul sporit de boli de inimă, pe când cel redus este asociat cu condiție mai bună a inimii și longevitate”, mai arată dr. Jones.
Bărbații mănâncă în mașină
Adică, mănâncă neatent. Ideal e ca atunci când se servește masa, să fiți trup și suflet acolo. Mâncatul neatent vă va lăsa nesatisfăcuți și în căutare de noi mâncăruri.
Ronțăitul nocturn
Gustările luate târziu noaptea contribuie la creșterea în greutate, atrăgând după sine niveluri ridicate de colesterol și zahăr în sânge.
Porții prea mari
Chiar dacă mesele sunt sănătoase, porțiile prea mari pot atrage după sine creștere în greutate. Deseori bărbații consideră că, date fiind activitățile lor fizice, au voie să mănânce în plus. Ideea e că nu îngrașă doar prăjiturile consumate în exces, ci și alimentele sănătoase, cum ar fi nucile, avocado, etc.
Bărbații comandă cel mai des mâncare
Atunci când se comandă mâncarea riscurile ca aceasta să conțină calorii ascunse sunt mai mari. Iar informațiile nutriționale nu prea există. Dacă nu vă puteți abține, mai bine încercați să nu mâncați întreaga porție de-o dată, ci doar jumătate, recomandă nutriționiștii.
Bărbații beau prea mult alcool
Recomandările 2020 US Dietary Guidelines sunt de 333 ml de bere, sau 40 ml de „tărie”, sau 150 ml de vin pe zi. Dacă veți compara aceste recomandări cu obiceiurile curente veți afla cât de mult și cât de des le depășiți.
Sursa foto: Pixabay
Ce artist s-a combinat cu „Pantera” lui Ștefan Bănică și a scos-o la o shaorma!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook