Specialiștii spun că o proporție de 80% dintre persoanele care sunt infestate cu acest virus nu au simptome, boala debutează cu simptomele unei gripe. Netratată la timp, afecțiunea poate duce chiar la deces.
Dacă faceți parte din categoria celor care „atrag” țânțarii, trebuie să luați urgent măsuri. Pisați câțiva căței de usturoi și puneți într-un bol. Veți vedea că insectele vă vor ocoli și veți dormi liniștiți. O plantă excelentă care alungă țânțarii și este considerată mult mai bună decât spray-urile împotriva acestor insecte este iarba mâței. Nu trebuie decât să o aveți în grădină și veți sta liniștiți toată vara.
Puneți lavandă în casă
Puneți buchețele de lavandă la fiecare pervaz al geamurilor. Țânțarilor nu le place și vor dispărea. O altă metodă eficientă și 100% naturală în lupta cu țânțarii este zațul de cafea. Uscați-l foarte bine, puneți pe o farfurie și dați-i foc. Când va începe să iasă fum, veți observa că toți țânțarii vor pleca. Puteți, de asemenea, să dați foc la câteva foi de dafin, iar mirosul va pune țânțarii pe fugă definitiv.
Apă și nisip pentru a omorî ouăle
Luați o găleată cu apă și nisip și plasați într-o zonă cu umbră din curtea casei. E bine ca deasupra nisipului să puneți și puțină iarbă. Țânțarii sunt atrași de apa murdare unde își depun ouăle. Combinația de apă cu nisip formează o bacterie care are rolul de a ucide ouăle de insecte, în special cele de țânțari.
Frecați locul unde v-a mușcat cu sare
O metodă veche, dar super eficientă pentru a scăpa de senzația neplăcută de mâncărime cauzată de mușcătura de țânțari este să frecați locul de câteva ori cu sare. În plus, veți vedea că nici locul care a fost mușcat nu va mai fi umflat. De asemenea, puteți pune și cuburi de gheață pe locul cu roșeață, pentru că va calma imediat.
Puteți aplica și un amestec obținut dintr-o lingură cu bicarbonat și puțină apă direct pe înțepătură. Se păstrează zece minute și veți scăpa de neplăcerile produse de înțepăturile țânțarilor.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook