Simona Ionescu / Redactor Șef

Cercetătorii americani: Țuica românească, cea mai bună pentru vindecarea acestor probleme de sănătate

Cercetătorii americani: Țuica românească, cea mai bună pentru vindecarea acestor probleme de sănătate
Atestată documentar în Bistrița, în anul 1386, într-un act maghiar de percepție fiscală sub numele de „cujka”, țuica noastră face minuni pentru organism și bilă. Au recunoscut chiar și cercetătorii americani.

Cercetătorii americani au realizat cu ani în urmă un studiu, în urma căruia au arătat că țuica conține o enzimă care este de mare ajutor în tratarea problemelor digestive, dar și a celor cardiace. În plus, este extraordinară pentru digestie, dar și pentru anumite probleme ale stomacului și ale bilei, dar și pentru imunitate. Există însă o singură condiție pentru ca această băutură să aibă efecte uimitoare: să fie consumată moderat.

Frecția cu țuică scoate răceala din corp

În această perioadă a anului, când răcelile își fac de cap, frecția cu țuică e cel mai bun prieten, care alungă tot răul din organism. Metoda datează din vechime, când țăranii o foloseau și pentru a activa circulația sanguină, pentru tratarea reumatismului și alungarea durerilor de cap. Începeți prin a masa brațele, mâinile și picioarele.

Frecția cu țuică vă scoate răceala din corp

Fricționați bine, pentru a pune sângele în mișcare și veți constata cât de mult se vor încălzi extremitățile. Continuați să masați ceafa cu țuică, dar aveți grijă să nu apăsați tare pe vertebre. Nu uitați să masați foarte bine și spatele, apoi înveliți corpul cu o pătură groasă și beți un pahar cu apă și ghimbir. După aproximativ zece minute veți începe să transpirați și să scoateți, așa cum spuneau bunicii, răul din corp.

Țuică fiartă împotriva constipației

În zilele friguroase, nimeni nu ar refuza o ceașcă cu țuică fiartă, în care să puneți puțin zahăr și două-trei boabe de piper. Puțini știu însă că nu trebuie să o consumați foarte fierbinte, ci caldă. Țuica fiartă este indicată în dischineziile biliare, dar și în constipațiile cauzate de alimentația nepotrivită. Se recomandă 50 ml pentru bărbați și 25 ml pentru femei. Specialiștii spun că țuica fiartă nu se va bea după ce ați terminat de mâncat, la prima oră a dimineții sau după ce ați consumat micul dejun.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre