Cu imunitatea nu e de glumit, mai ales în perioada virozelor și a răcelilor. Câteva supe vă pot pe picioare imediat pentru că vă stimulează imunitatea.
Din copilărie ne-am obișnuit ca atunci când am răcit să facem repede o supă de pui, conștienți fiind că boala va pleca mult mai repede. E foarte adevărat că acest produs e excelent, dar există și alte supe care sunt minunate pentru a vă crește imunitatea. Cum ar fi, de exemplu, o supă de mere și varză murată, folosită de multă vreme în bucătăria europeană.
Ingredientele necesare
Pentru a pregăti un astfel de preparat culinar, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 2 linguri de ulei (ideal ar fi de canola), 1 ceapă, tocată mărunt, 2 mere curățate de coajă, fără miez și tăiate mărunt, ¼ linguriță cu sare, ½ linguriță cu piper negru, 500 g varză murată, care se lasă la scurs. Mai aveți nevoie de 1.3 litri de ciorbă de legume, 2 frunze de dafin, 6 cuișoare întregi.
Mod de preparare
Încălziți uleiul într-o oală, apoi adăugați ceapa și lăsați pe foc până se va înmuia. Ulterior puneți și merele, sarea și piperul. Lăsați încă cinci minute la sotat, apoi dați focul mic și lăsați ca merele și ceapă să se caramelizeze, în jur de un sfert de oră. Adăugați apoi varza murată și măriți și focul la mediu.
Se lasă încă 10-15 minute. Puneți apoi și ciorba de legume, frunzele de dafin, cuișoarele și aduceți la punctul de fierbere. Se lasă pe foc până când varza murată este foarte bine făcută. Scoateți frunzele de dafin și cuișoarele și serviți cu toată încrederea. Acest produs vă va pune imediat pe picioare.
Supă de legume de vară cu creveți și lămâie
Răceala va fi alungată și de o delicioasă ciorbă cu creveți și lămâie. Ingredientele necesare sunt 2 linguri cu ulei de măsline, 1 ceapă medie, tăiată cât mai mărunt, 1 cățel de usturoi, tocat mărunt, 4 căni cu supă de pui, 250 g roșii tăiate cubulețe, 2 dovlecei mici, tăiați cubulețe, 350 g de boabe de porumb proaspete sau congelate, 450 g cartofi, tăiați în bucăți medii.
Mai este nevoie de ½ linguriță cu sare și piper, 500 g creveți pregătiți, fără coajă, busuioc, pătrujel, coriandru, sucul unei lămâi.
Mod de preparare
Încălziți bine uleiul de măsline și adăugați ceapa. Lăsați la călit pentru circa zece minute, până când se va înmuia. Se adaugă usturoiul și se mai lasă încă trei, patru minute, dar trebuie să aveți grijă să nu se prindă. Puneți și supa de pui, restul legumelor și puțină sare și lăsați să fiarbă la foc mediu până când legumele se înmoaie. Se adaugă și creveții și se mai lasă câteva minute. La final se pun ierburile proaspete și sucul de lămâie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook