Simona Ionescu / Redactor Șef

Chimenul negru, un antiviral de excepție. Eficient în boli de peste 2000 de ani

Chimenul negru, un antiviral de excepție. Eficient în boli de peste 2000 de ani
Crește în România și Bulgaria, dar sunt puțini cei care-i cunosc virtuțiile. Profetul Mohamed l-a menționat în Coran drept „acest chimen negru vindecă toate bolile, cu excepția morții”.

Folosite în medicina populară din Orientul Mijlociu ca remediu natural pentru nenumărate boli de peste 2000 de ani, chimenul negru este unul dintre cele mai puternice remedii împotriva stafilococului auriu.

Proprietățile sale terapeutice se datorează în special timochinonei, iar semințele sunt recunoscute pentru proprietățile anti-ulcer. Cercetatorii de la Universitatea de Științe ale Sănătății din Lahore, din Pakistan, au descoperit că pacienții cu stafilococul auriu au răspuns excelent la tratamentul cu semințe de chimen negru, care ucid bacteriile, fără efecte secundare nedorite.

Dar asta nu e tot. Fiind extrem de puternic, chimenul negru reușește să stopeze și microbii care provoacă HIV, malarie, tuberculoză, gripă, candida și gonoree.

Previne apariția pietrelor la rinichi și îi protejează

Din cele mai vechi timpuri, semințele de chimen negru sunt folosite pentru a preveni și trata pietrele la rinichi, iar extractul de semințe este benefic și în leziunile renale.

Semințele de chimen negru, o binefacere pentru sănătate

De asemenea, chimenul negru este o sursă excelentă de fier și calciu, fiind indicat femeilor care alăptează, dacă este luat împreună cu miere.

Dar și femeilor însărcinate. Nu în ultimul rând, studiile au relatat faptul că semințele de chimen îmbunătățesc recuperarea ritmului cardiac și sunt excelente și în tratamentul colesterolului ridicat și a trigliceridelor. Utilizarea zilnică a extractului de semințe de chimen negru, timp de două luni scade tensiunea arterială și întăresc arterele.

Un excelent inhibitor al poftei de mâncare

De asemenea, semințele de chimen negru reduc încărcătura virală la persoanele cu hepatica C și scad pofta de mâncare, de aceea se recomandă persoanelor care vor să scape de kilogramele în plus. Pe de altă parte, semințele de chimen negru susțin digestia și îmbunătățesc sistemul imunitar. Nu în ultimul rând, studiile au arătat că semințele de chimen negru au o activitate anti candida semnificativă și antifungică pentru o serie de ciuperci.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre