Simona Ionescu / Redactor Șef

Cu aceste leacuri pentru mâini și picioare reci, iarna va fi o bucurie. Ce să aveți în bagaj dacă plecați de sărbători la munte

Cu aceste leacuri pentru mâini și picioare reci, iarna va fi o bucurie. Ce să aveți în bagaj dacă plecați de sărbători la munte
Temperaturile scăzute din timpul iernii pot contribui la scăderea imunităţii şi implicit, la apariţia unor dezechilibre, iar mâinile și picioarele pot avea de suferit. Natura vă sare însă în ajutor cu cele mai bune leacuri.

Indiferent în ce loc ați fi de sărbători, trebuie să aveți grijă să vă protejați așa cum se cuvine mâinile și picioarele. Iar în acest sens, tinctura de usturoi  poate face minuni. Modul de preparare este următorul: curățați și tocați mărunt o căpățână de usturoi și lăsați la macerat în 400 ml alcool, timp de cinci zile, la întuneric. Se administrează 20-30 picături de tinctură, amestecate cu 50 ml apă sau lapte, cu o jumătate de oră înainte de masă. Tratamentul se face până la terminarea preparatului.

Beți infuzie de păpădie și anghinare

Siropul de mărar este bun prieten cu persoanele care au mâinile și picioarele reci. Un pahar cu seminţe de mărar se amestecă cu două linguri cu rădăcină de valeriană, și se opărește cu doi litri de apă fierbinte. Lăsați la infuzat 24 de ore și strecurați. Poțiunea obținută se amestecă cu miere.

Se consumă o lingură, de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masă, până la terminarea întregii cantităţi. Excepțională este și infuzia de păpădie, obținută din 50 g rădăcini și frunze mărunțite la un litru de apă. Se fierbe timp de două minute și se lasă apoi la infuzat încă zece minute. Se strecoară și se consumă trei căni pe zi, înainte de mesele principale.

Faceți băi cu mentă și pelin

Mâinile reci vor deveni o amintire dacă veți bea și infuzie de anghinare. O linguriță cu frunze uscate de planta se pune la infuzat în 300 ml apă clocotită. Se lasă un sfert de oră. Ceaiul se consumă de trei ori pe zi, între mese. Băile cu un amestec de mentă și pelin dau rezultate excepționale în tratarea mâinilor și a picioarelor reci.

Se amestecă 40 g mentă cu o cantitate egală de pelin. Lăsați să se infuzeze un sfert de oră în doi litri de apă clocotită. Strecurați, puneți produsul într-un lighean și introduceți mâinile sau picioarele. Baia durează o jumătate de oră și se face cinci seri la rând.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre