Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum poți să învingi răceala fără medicamente? Ne spune o somitate în medicină

Cum poți să învingi răceala fără medicamente? Ne spune o somitate în medicină
Simți că te ia răceala? Uite ce este indicat să faci ca să nu ajungi să te lupți cu durerile de cap, de gât sau cu tusea!

Când ești răcit, ai face orice ca să te faci bine cât mai repede, nu-i așa? Însă, există o metodă care te ajută să nu ajungi, totuși, în faza de om bolnav.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, te învață cum să „pui piedică răcelii”!

Medicul susține că instalarea răcelii în organism poate fi combătută în primele ore de la contactul cu temperaturile scăzute, pentru că doar scăderea temperaturii periferice a corpului permite virusului să pătrundă în organism.

Prof. dr. Dumitru Constantin Dulcan vă sfătuiește ca, la scurt timp după expunerea la aerul rece să faceți tot posibilul să creșteți temperatura corpului. Astfel, veți reuși să creați o barieră de protecție și veți împiedica evoluția răcelii.

„Ce înseamnă a răci? Înseamnă că sunt expus unui curent de aer rece, că am fost surprins de o modificare de vreme îmbrăcat mai subțire și atunci înseamnă că temperatura periferică a corpului meu scade. Dacă scade, atunci sunt vulnerabil față de un virus. Virusul este o moleculă de ADN, nu are materialul prin care să se înmulțească, pătrunde în celula umană, folosește materialul celulei, deci citoplasma, și se înmulțește în câteva ore destul de rapid. Dacă reușim imediat după ce am stat în frig să ne creștem temperatura corpului, din experiența mea, pot spune că pur și simplu evităm o răceală.”, a explicat prof. dr. Dulcan la un post de televiziune.

Un duș fierbinte poate face diferența

Specialistul a dat și exemple de metode prin care să reușești să duci la bun sfârșit încălzirea corpului. În primul rând, poți să faci repede un duș fierbinte dacă ești în apropierea casei. Însă, în cazul în care nu ai această posibilitate, dar ai la îndemână autoturismul, este perfect să dai drumul la căldură.

„Totul este să crești temperatura și să nu îi mai dai posibilitatea acestui virus să se înmulțească. Eu asta fac și am reușit de multe ori să evit răceala.”, a mai spus medicul.

Acesta a susținut că i s-a mai întâmplat să se confrunte cu boala, dar foarte rar, atunci când a fost contact cu cineva și a luat o viroză fără să știe. Atunci, pentru că nu a știut în primele ore de existența virusului în corp, nu a putut să-și ia niște măsuri de protecție.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre