După ridicarea restricțiilor, românii au aruncat masca fără să se gândească la repercursiuni. Situația nu e deloc bună.
Omicron nu a dispărut. Doctorul Adrian Marinescu, veste îngrijorătoare. Cazurile de coronavirus vor crește din nou
Să ne mai fie teamă de coronavirus? Răspunsul este da, spune directorul medical al Institutului Matei Balș din București, doctorul Adrian Marinescu, care susține că omicronul nu a dispărut. Din păcate, specialistul afirmă că vom avea parte de o nouă creștere a cazurilor, la fel cum s-a întâmplat în China și în toată Europa.
„Contează ocuparea paturilor de la ATI”
„Omicron nu a plecat. Eu am spus-o de mai multe ori. Chiar dacă pandemia nu s-a închis cred că ceea ce a însemnat impact al populației a fost până acum. Când spun lucrul ăsta mă refer la nişte parametrii foarte clar, număr de spitalizări, contează ocuparea paturilor de ATI”, a afirmat Marinescu, potrivit Antena 3.
În acest moment situația e sub control, însă medicul spune că e foarte important să știm dacă varianta doi de Omicron va fi mai gravă decât prima.
Trebuie să ne obișnuim să trăim cu acest virus
Din nefericire, problemele cele mai mari le vor avea tot categoriile vulnerabile, care fac forme critice și foarte grave. Dar doctorul Adrian Marinescu ne sfătuiește să nu ne hazardăm, să fim echilibrați, pentru că va veni un moment când acest virus nenorocit își va pierde din agresivitate.
Dar când se va întâmpla acest lucru, nimeni nu știe încă. Pe de altă parte, când s-au ridicat restricțiile însuși Klaus Iohannis, președintele României, într-o declarație, a afirmat că va trebui să ne obișnuim să trăim cu acest virus, de aceea e foarte important să ne protejăm cât putem mai bine.
Recent și Alexandru Rafila a ridicat problema coronavirusului, explicând, ca și Adrian Marinescu, că pandemia nu a trecut.
Potrivit datelor comunicate de autorități la data de 21 martie 2022, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 2236 de cazuri noi și 12 decese.
Sursă foto: kanal d
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook