Medicii spun că atunci când muşchiul cauzele putând fi o irigare sanguină defectuoasă, starea de oboseală sau probleme de natură nervoasă ori metabolică. Dar şi o dereglare a nivelului apei şi substanţelor minerale din organism, cârceii producându-se după o activitate sportivă susţinută, de obicei noaptea, din cauza unei carenţe de calciu şi de magneziu. Așadar, suplimentul de calciu și magneziu poate fi luat și din pastile, dar și din alimentele bogate în acestea. Există și alte remedii.
Ceai de rădăcină de gheara-diavolului
Efectul medical al acestei plante ce provine din Kalahari (Namibia) în cazul unor afecţiuni precum artroza şi reumatismul este bine stabilit. Ceaiul se găseşte în farmacii şi se prepară în felul următor: se opăreşte o linguriţă de plantă uscată, mărunţită, cu circa 300 ml de apă clocotită, după care se lasă să se pătrundă 8 ore, la temperatura camerei. Se strecoară şi se împarte în 3 porţii, care se beau pe parcursul zilei.
Clătite cu brusture
Din frunzele de brusture se pot prepara nişte clătite delicioase. Se înmoaie, pur şi simplu, cu codiţe cu tot într-un aluat subţire de clătite şi se prăjesc în mult ulei încins. Învelişul crocant şi miezul moale formează un contrast foarte plăcut.
Rachiu de vin pentru frecţii
Este un remediu arhicunoscut, folosit împotriva contracturilor şi a febrei musculare. Pentru frecţii, se încorporează în rachiul de 50-80% eter acetic, mentol şi diferite plante – de obicei arnică şi muşeţel.
După fricţionarea zonelor dureroase, datorită pielii iritate, la început apare o senzaţie de rece, după care urmează o încălzire plăcută, cu efect antiinflamator, calmant şi relaxant.
Ceai de hrişcă
În caz de crampe musculare (cârcei), zona respectivă nu trebuie răcită, ci încălzită. Trebuie re-stimulată irigarea sanguină. Plantele folositoare în acest sens sunt: hrişca, ghimpele şi castanul sălbatic. Picioarele grele, obosite, se „tratează” pe durată lungă cu ceai de hrişcă. Se opăresc 2 linguriţe de plantă cu 1/4 l de apă clocotită, se lasă să se infuzeze 10 minute şi se strecoară ceaiul. Se beau 2-3 ceşti pe zi, vreme de 8 săptămâni.
Imagini inedite cu Cindy Crawford la 54 de ani, alături de familie. Fiica i-a moștenit frumusețea
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook