Cum reacționăm dacă cineva are o criză epileptică

Epilepsia reprezintă o afecțiune cronică, caracterizată prin apariția recurentă, spontană și neprovocată a crizelor epileptice. Începând cu anul 2008, anual, pe 26 martie este marcată Purple Day – Ziua Internațională de sensibilizare a populației asupra problemei epilepsiei. Oamenii din întreaga lume sunt invitați să poarte culoarea violet/mov și să găzduiască evenimente pentru a atrage atenția asupra acestei afecțiuni.
Această afecțiune necesită tratament cronic. În primul rând tratamentul vizează anumite măsuri terapeutice nemedicamentoase, cum ar fi evitarea consumului de substanțe neurotoxice și neuroexcitante (alcool, droguri, cafea, băuturi energizante), respectarea orelor de somn, evitarea expunerii prelungite la calculator sau televizor, evitarea surselor de electricitate, foc, sau orice altceva ar pune în pericol viață pacientului.
Tratamentul epilepsiei constă în administrarea de medicație antiepileptica (ex. Acid valproic, Levetiracetam, Carbamazepina, etc), medicația fiind aleasă de către medicul neurolog, în funcție de tipul crizei epileptice. De asemenea, există și alte opțiuni utile în tratamentul epilepsiei, cum ar fi stimularea vagala sau tratament chirurgical, soluții terapeutice aplicabile pacienților neresponsivi la tratamentul medicamentos.
Foto: Facebook
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook