Multe persoane pot fi agresive doar că vorbesc cu ton sau cu expresii dure. Pot să îți facă viața mizerabilă. Tot timpul au ceva negativ de spus și caută vinovați.
Cum recunoşti persoanele agresive. Cum te ferești?
Cum poți detecta o persoană pasiv-agresivă? Negativitate, neasumare, pasivitate şi o stare permanentă de a căuta vinovaţi, spun specialiștii. Cum poți să te ferești? E simplu: o eviți și ești calm!
- Nu te poţi înţelege cu el și nu ajungi la nici un rezultat. În schimb, rămâi cu o durere de cap, cu frustrare şi lipsă de energie. Pentru că, adesea, aceştia nu te ascultă când vorbeşti, evită subiectul real, dezgroapă trecutul său, schimbă total subiectul discuţiei, aşa încât să nu poată fi traşi la răspundere.
- În preajma lor te simţi inconfortabil. Aceştia emană ostilitate şi furie fără un scop anume. Luați în calcul că vă vor împiedica să evoluezi, vă vor secătui de energie.
- Oamenii cu personalitate pasiv-agresivă obişnuiesc să dea vina mereu pe cei din jur şi nu îşi vor asuma responsabilitatea pentru nimic. Chiar şi când este clar vina lui, acesta găsi o scuză sau va găsi pe cine să dea vina. În plus, cei mai mulţi sunt recunoscuţi pentru atitudinea lor negativă şi pesimistă.
- Nu sunt niciodată mulţumiţi de felul în care sunt recompensaţi, nici ca apreciere, nici financiar la locul de muncă. Iar când încetezi să le mulţumeşti pentru ce fac, îţi vor spune că eşti nerecunoscător. Din punctul lor de vedere, ei cred că merită toată aprecierea, care nu este niciodată suficientă.
- Te contrazic de dragul de a te contrazice. De acord sau nu, ei preferă să contrazică, de dragul de a menţine atenţia asupra lor şi de a se poziţiona în superioritate. De obicei, nu vor să audă ce opinii ai sau ce gândeşti, pentru că ei sunt siguri de ce ştiu şi nu vor lăsa pe nimeni să îi convingă de ceva.
- Orice vei face, este dificil să le schimbi părerile. În caz că nu ştii, acest gen de oameni păstrează ranchiună sau resentimente pe termen lung.
Primele minciuni în scandalul Pepe – Raluca. Artistul face prima declarație
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook