Simona Ionescu / Redactor Șef

Sugestii pentru a-ţi menţine calmul. Nu e greu

Sugestii pentru a-ţi menţine calmul. Nu e greu
Violența a crescut în toată lumea, iar pandemia a făcut și mai rău. Oamenii nu mai au răbdare și sunt furioși. Sugestii pentru a-ţi menţine calmul.

Furia poate întuneca judecata unei persoane şi capacitatea ei de a lua decizii şi poate strica relaţii, dacă se manifestă exagerat. Încearcă să acționezi cu calm.

Sugestii pentru a-ţi menţine calmul

O vorbă din bătrâni spune că dacă cineva e mitocan, tu să fii amabil. Dacă el e și mai mitocan, întoarce spatele și pleacă. Nu funcționează întotdeauna. Când ne găsim într-o situaţie extrem de frustrantă sau ameninţătoare, e firesc să reacţionăm cu furie.

Cu răbdare, aproape oricine poate să înveţe cum să îşi stăpânească furia.

  • Când te înfurii, e cel mai uşor să spui sau să faci lucruri pe care mai târziu le vei regreta. Aşa că, înainte să reacţionezi în vreun fel, respiră rar şi adânc. Gândeşte-te câteva secunde la ce ai de gând să faci şi la ce impact va avea reacţia ta asupra viitorului tău apropiat sau îndepărtat.
  • Odată ce te-ai liniştit puţin şi ai meditat asupra reacţiei pe care vrei să o ai, nu ţine furia în tine! Exprimă-ţi-o ferm, dar deschis, sincer și argumentat. Spune ce te-a deranjat într-o manieră nonconflictuală, fără a căuta să-ţi răneşti interlocutorul.
  • Iertarea este un instrument puternic, care te ajută şi personal, şi în relaţia cu alţii. Odată ce ţi-ai exprimat furia, treci peste situaţia respectivă. Momentele de furie la care te gândeşti repetitiv se vor înmagazina şi îţi vor crea un sentiment de nedreptate şi te vor amărî pe termen lung. Pentru sănătatea ta psihică, învaţă să ierţi.
  • Fii pozitiv! Oricât de greu ţi-ar fi, străduieşte-te ca în fiecare zi să faci ceva care să-ţi aducă buna dispoziţie: apelează la exerciţii de respiraţie sau la şedinţe de meditaţie, ascultă o muzică pe gustul tău, care să-ţi dea o stare de bine sau, dacă simţi că scrisul e terapeutic pentru tine, obişnuieşte-te să ţii un jurnal onest.
  • Dacă ai des certuri cu persoane cunoscute şi necunoscute, dacă ai intrat sau te-ai gândit să intri într-o confruntare de ordin fizic cu cineva, dacă faci frecvent ameninţări şi spargi obiecte la mânie, e bine să ceri ajutorul unui psihoterapeut.

Analia Selis a divorțat și anunță o „primă iubire”. Cine e bărbatul la bustul gol

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre