De ce să mâncăm carne de curcan?

Carnea de curcan este foarte hrănitoare și o sursă populară de proteine este consumată în întreaga lume. Deoarece curcanul are un conținut scăzut de mioglobină (o proteină care conferă cărnii roșii culoarea sa), aceasta este clasificată drept „carne albă”.
Curcanul este similar cu puiul, atât din punct de vedere nutrițional, cât și din punct de vedere al gustului, dar are o aromă mai puternică și o textură mai uscată. Nu uitați să vă uitați pe etichetă! Dacă vedeți hormoni, multă sare ori aditivi ar fi bine să fiți prudenți.
Carnea de curcan este o sursă foarte bogată de proteine, niacină, vitamina B6 și aminoacid triptotan. În afară de acești nutrienți, mai conține zinc și vitamina B12. Carnea albă de curcan fără piele are un conținut scăzut de grăsimi și este o sursă excelentă de proteine de calitate.
Nutrienții din curcan depind de partea a curcanului din care este luată carnea. De exemplu, carnea „neagră”, care se găsește în mușchii activi, cum ar fi picioarele sau coapsele, tinde să aibă mai multe grăsimi și calorii decât carnea albă, în timp ce carnea albă conține puțin mai multe proteine.
Mai mult, pielea de curcan este bogată în grăsimi. Aceasta înseamnă că bucățile de carne cu piele au mai multe calorii și grăsimi decât bucațile fără piele.
De exemplu, 100 de grame de carne de curcan cu pielea conține 169 de calorii și 5,5 grame de grăsime, în timp ce aceeași cantitate fără piele are 139 de calorii și doar 2,5 grame de grăsime.
Deși carnea de curcan nu fie la fel de bogată în nutrienți precum carnea roșie, curcanul este un aliment foarte nutritiv cu multiple beneficii pentru organismul uman.
Deși această carne are multe beneficii, este important să se limiteze produsele de curcan prelucrate, deoarece aceste produse pot avea o cantitate mare de soidu (sare).
Varietățile procesate, precum șunca de curcan, cârnați , pot conține cantități mari de sare. Sodiu este de obicei adăugat ca și conservant sau potențiator de arome.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook