Simona Ionescu / Redactor Șef

Descoperirea momentului! S-a găsit medicamentul care vindecă COVID-19 rapid

Descoperirea momentului! S-a găsit medicamentul care vindecă COVID-19 rapid
În timp ce în mare parte din lume a început vaccinarea anti-COVID-19, australienii dau vestea momentului. Au  descoperit un medicament care poate ucide noul coronavirus în doar câteva ore.

A început campania de vaccinare, însă noul anunț făcut de cercetători ar putea da totul peste cap. Există un medicament care poate ucide coronavirusul în doar 48 de ore.

Mai exact, potrivit ultimelor informații apărute, cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au descoperit că un medicament antiparazitic existent deja pe piaţă, Ivermectina, a reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore în condiţii de laborator. Este vorba de un medicament folosit pentru tratarea scabiei ( n.r. – râie) și a pediculozei ( n.r. – infestarea cu păduchi).

Studiul a fost deja publicat în Antiviral Research, iar potrivit datelor, cercetătorii Universităţii Monash din Melbourne, Australia, au reuşit să omoare coronavirusul în 48 de ore, în condiţii de laborator, cu ajutorul Ivermectinei, scrie Capital.ro.

Ivermecitina este un antiparazit folosit pentru tratarea păduchilor şi a scabiei. Ivermectina, descoperită în 1975, este considerată a fi unul dintre cele mai eficiente şi sigure medicamente de către OMS, fiind de asemenea ieftin. De asemenea, se pare că pe piaţă , acesta mai apare sub numele de Stromectol.

O singură doză ucide virusul

În același timp, cercetătorii de la Monash University  susțin că o singură doză de Ivermectină a reuşit să oprească răspândirea virusului într-o cultură, în condiţii de laborator. „Am descoperit că o singură doza a reuşit să elimine tot materialul genetic al virusului în 48 de ore şi că după 24 de ore se poate observa oricum o reducere seminficativă”, a spus dr. Kylie Wagstaff.

Cercetătorii nu se opresc aici, iar următorul pas al acestora este să afle exact cum acţionează Ivermectina asupra virusului, dar şi să testeze care ar putea fi dozajul optim administrat la oameni. „Realist vorbind, durata până la apariţia unui vaccin este destul de mare. Un medicament va putea ajuta mai repede omenirea”, a mai spus Kylie Wagstaff.

De menționat este faptul că pe lângă efectul pe care îl are asupra noului coronavirus, studiile în vitro au arătat o anume eficienţă şi împotriva virusului Zika. Și Universitatea din Bagdad derulează un studiu care implică Ivermectina, în combinație cu alte medicamente.

Divorț cu cântec. Cum primește Nicole bani de la fostul soț, Dr. Dre

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre