Simona Ionescu / Redactor Șef

Doar 11 lei pe zi sunt alocați unui bolnav din spital. Ministrul Sănătății promite că va găsi rapid soluții

Doar 11 lei pe zi sunt alocați unui bolnav din spital. Ministrul Sănătății promite că va găsi rapid soluții
Alexandru Rafila vrea să îndrepte situația din spitalele românești. E strigător la cer ce se întâmplă.

Potrivit ministrului Sănătății, bolnavii din spitalele din România primesc mâncare de proastă calitate. Ce e de făcut.

Doar 11 lei pe zi sunt alocați unui bolnav din spital. Ministrul Sănătății promite că va găsi rapid soluții

Alexandru Rafila le dă dreptate jurnaliștilor care de ani mulți trag un semnal de alarmă privind condițiile inumane în care trăiesc bolnavii din spitalele din România. Ministrul Sănătății a ajuns la concluzia că mâncarea pe care aceștia o primesc lasă de dorit, mai mult, angajații spitalelor s-au obișnuit să și fure din produsele alimentare. În plus, Rafila a înțeles că 11 lei/zi cât îi revine unui bolnav este o sumă mult prea mică pentru nevoile acestuia. În consecință, s-a hotărât să facă schimbări radicale.

„Un lucru extrem de important e cel legat de asigurarea condiţiilor pentru pacienţi, inclusiv sumele alocate pentru jrana pacienţilor. În opinia mea e că sunt mici sumele, 11 lei pentru un pacient pentru asigurarea hranei este puţin şi sper să găsim o soluţie în cest sens”, a declarat ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

Ce s-a întâmplat în spitalul din Botoșani e strigător la Cer

Anul trecut a fost dezbătut un caz la spitalul de la Botoșani, când mai mulți angajați au fost prinși chiar în momentul în care vroiau să fure mai multe alimente. Un simplu control la bucătăria spitalului a descoperit într-un coș pentru deșeuri 8 kilograme de carne, 2 kilograme și jumătate de mazăre dar și două kilograme de păstăi.

Nici la Maternitatea din Sibiu lucrurile nu merg mai bine. O femeie însărcinată și internată acolo a făcut fotografii la meniul care i s-a adus: 2 cubulețe de unt, 4 biscuiţi şi o linguriță cu pateu. La polul opus se pare că se află persoanele încarcerate. Potrivit unei statistici, pușcăriașii primesc mâncare mai bună decât mulți dintre pacienții internați în spitalele din România.

Sursă foto: digi24

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre