De câteva zile doctorița e supusă unui adevărat atac din partea unei părți a presei, dar și a medicilor (promovați de autoritățile anti-COVID). „Problema” ar fi că schema ei de tratament, cu care, la ea în oraș, spune că a vindecat 1.000 de pacienți bolnavi de COVID-19, nu este conformă. După ce și-a expus pe larg opțiunea pentru tratamentul ales, doctorița a pus singură paie pe foc cu o altă declarație.
„Prieteni, sunt puțin năucita. Cum e posibil ca o schema terapeutică logică, ieftină, în jur de 100 ron, cu medicamente aflate în nomenclatorul ANM și MS, care pot fi compensate, poate să determine asemenea furtună mediatică? Incredibil. Cred că mai mult enervează ca n-o fac publică. Și n-am s-o fac”, scrie dr. Groșan pe pagina ei de socializare. Cum era de așteptat, a intrat imediat sub lupă.
Doctorița Flavia Groșan a ajuns în gura lui Cristian Tudor Popescu și Mugur Mihăescu
Cristian Tudor Popescu a avut o primă reacţie în cazului medicului Flavia Groşan, care susţine că ar fi vindecat de COVID-19 1.000 de pacienţi cu o schemă terapeutică pe care o ţine secretă şi care i-a acuzat public pe medicii din spitale că ar fi „ucis” pacienţi punându-i pe oxigen în exces.
„Ce avem aici este un Maglavit perfect. Această doamnă spune că a vindecat 1.000 de oameni. Unde sunt? Dânsa are un cabinet particular. Există vreo înregistrare – cu ce stare au venit la dânsa, cum au plecat, ce diagnostic le-a fost pus, tot de către dânsa? Diagnostic pe care spune că îl pune după voce, la telefon.
Ca marii vindecători din perioada sovietică, care vindecau la televizor. Se vindecau oamenii doar uitându-se la ei. Doamna vindecă prin calculator, online, nu e nevoie să te duci la ea cabinet”, a răbufnit cunoscutul jurnalist.
El face referire la cazul ciobanului Petrache Lupu din comuna Maglavit, care a pretins că a avut mai multe viziuni divine în 1935, iar milioane de persoane au mers în pelerinaj în acel loc pentru a-l cunoaşte pe cioban, susținând ulterior că s-au vindecat de diverse afecțiuni în chip miraculos.
Ce îl deranjează pe Cristian Tudor Popescu
Jurnalistul e deranjat de faptul că doctorița nu face publică schema de tratament cu care susține că a avut așa mare succes. „Nu se ştie nici reţeta-minune, miracol pe care o foloseşte, căci doamna zice: „nu spun, că mi-o faceţi praf”. Cum să i-o facă praf cineva? Spui o reţetă şi se va verifica dacă e valabilă sau nu. Cine să i-o facă praf?
Dar doamna o ţine secretă, ca să vină oamenii ca la Maglavit la dânsa, fie online, fie fizic la cabinet. Sunt atâţia care îi cer numărul de telefon. E şarlatanie, evident. Şarlatania se clasează după rezultat, nu mă interesează dacă respectivul e în toate minţile sau nu. Pe mine mă interesează ce face el”, a mai susținut Cristian Tudor Popescu la Digi24.
Despre „rețeta-minune” trebuie precizat că dr. Flavia Groșan a spus în câteva intervenții televizate că a recomandat pacienților Claritromicina, Ventolin și Flixotide, în dozaj individual.
De ce îi ia apărarea Mugur Mihăescu doctorului Flavia Groșan
Pe de altă parte, actorul Mugur Mihăescu îi ia apărarea, pertinent, medicului Flavia Groșan. „Orice se face bine, stai să vedem, stai să ne mai gândim. Ei trebuie să aibă o justificare a nenorocirii care au făcut o la adresa întregii populații de pe planeta asta”, a spus Mugur Mihăescu la Antena 3. Cunoscutul actor pune la zid autoritățile, pe care le acuză că au decis carantinarea orașelor, iar efectele nu sunt cele așteptate.
„Ei au o singură scăpare prin vaccin, vaccinarea este singura, nu mai există alternative. Doamna doctor propune un medicament, stai că ne gândim. Multă lume se tratează fără niciun doctor, alţii iau tratament pe care nu-l prescrie niciun doctor, că ce noi suntem câini, și au scăpat pentru că este un virus, indiferent ce au făcut domniile lor, specialiştii.
Au carantinat orașele, pentru că, spun ei, nu poți să lupți cu virusul. Cu virusul te adaptezi. Ei o ţin langa, langa pe a lor, pentru că trebuie să justifice. Cum se justifică birocrația de la Uniunea Europeană, ei fac schemele. Închiderea tuturor industriilor, cum se justifică pierderile de miliarde, dar cum justifică moartea milioanelor de oameni de pe planetă lăsați în sărăcie”, a adăugat artistul.
Dr. Flavia Groșan, convocată la Colegiul Medicilor
Doctorița Flavia Groșan din Oradea a câștigat simpatia românilor după ce a explicat în presa locală și pe pagina ei de Facebook că are propria schemă de tratament pentru oamenii infectați cu SARS – CoV- 2 și că aceasta a avut rezultate excelente.
Pe de altă parte, medicul a susținut că protocoalele terapeutice din instituțiile sanitare duc la decesul pacienților din cauza suprasaturației cu oxigen. Aceste afirmații au deranjat Colegiul Medicilor. Reprezentanții instituției au convocat-o pe doctorița Groșan, luni, pentru a da explicații în legătură cu afirmațiile făcute.
Până atunci, noaptea trecută, după ce a mai încheiat o zi istovitoare de muncă, doctorița a avut o nouă intervenție pe social-media.
„Am înțeles ca cineva îmi solicită studii clinice asupra schemei mele minune? Prieteni, vorbim să ne aflăm în treabă. Eu cu asistenta mea avem timp de studii clinice? Pacientul acum are febra, tușește, saturație scăzută. Acum. El nu stă după studiile mele clinice. Și chiar nu pricep ce studii clinice vor unii, când în schemă folosesc medicamente studiate și răsstudiate, aprobate de zeci de ani, și pe care le găsești pe toate rafturile din farmacie. (…)
Ultimul pacient a fost un COVID pozitiv, reprezentat de soția lui, care mi-a cerut ajutorul. I-am îndrumat în spital. Nu cred că vreți sa știți răspunsul…. Ce ar fi să mă lăsați în pace să fac ce știu eu mai bine. Să vindec oameni. Faceți-o dumneavoastră mai bine ca mine. Și o să mă înclin în fața rezultatelor dumneavoastră”, a scris medicul primar Groșan.
Sursa foto: Facebook
Razboiul folcloriștilor continuă cu „îmbârligătorul și parșivul” Gheorghe Turda. Generalul dă replica
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook