Bem sau nu lapte odată ce înaintăm în vârstă? Avem intoleranță la lactoză sau pur și simplu suntem fițoși? Dr. Mihaela Bilic povestește într-un podcast recent tot ce nu ați știut niciodată despre această afecțiune pe care tot mai multe persoane spun că o au.
„Asta e o modă americană”
Dr. Mihaela Bilic susține că intoleranța la lactoză ar fi „o modă americană”, pentru că adevărul este cu totul altfel: putem bea lapte toată viața.
„E o chestiune lăsată de Dumnezeu, lăsată de la geneza noastră pe pământ, pe care nu știu de ce unii medici repetă și nu o promovează. Deși e scrisă în toate cărțile de fiziologie și anatomie. Avem o capacitate reziduală de a sintetiza lactază, enzima necesară digestiei până la moarte. Foarte interesant în ce fel natura s-a prins cât de important e laptele pentru alimentația umană.
„Avem această capacitate de a sintetiza lactază pe care nu o pierdem niciodată”
Și nu ne-a mai dat ca la restul animalelor, să zic capacitatea de a secreta enzima asta în primii ani de viață. Nouă, oamenilor ne-a lăsat-o până la sfârșitul zilelor. Este o mutație genetică spectaculoasă pe care o avem.
În momentul în care tu o zi, două, trei, ai consumat lactate, vine organismul și zice OK, să sintetizăm enzima. Deci, avem această capacitate de a sintetiza lactază pe care nu o pierdem niciodată. Cu alte cuvinte, cine vrea să consume lactate nu va avea niciodată intoleranță nu va avea niciodată intoleranță și trebuie să le intre în cap oamenilor”, a spus dr. Mihaela Bilic, invitată în podcast-ul lui Damian Drăghici.
Chinezii s-au apucat să bea lapte!
În timp ce românii consumă din ce în ce mai puțin lapte, s-a deșteptat China, care a devenit acum producătorul nr. 1.
„Interesantă este o noutate. China s-a apucat să bea lapte. Nouă ni s-a urât cu binele, suntem niște sclifosiți, râzgâiați, penibili. Fiecare adult e responsabil pentru alegerile pe care le face. Dar chinezii în viața lor n-au consumat lapte, ei sunt prin definiție toți intoleranți la lactoză…
Când și-au dat seama care e importanța laptelui apropo de siluetă, de picioare strâmbe, de micimea lor ca statură, de felul în care au dispusă grăsimea… pentru că laptele are și factori de protecție împotriva obezității.
Ei și-au dat seama că e atât de valoros încât China este acum producătorul numărul 1. Când vezi documentare despre China e SF, iar vacile acolo stau pe niște platforme care se învârt…”, a precizat dr. Mihaela Bilic.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook