Simona Ionescu / Redactor Șef

Fasolea boabe, o forță nutritivă. Secrete din farfurie

Fasolea boabe, o forță nutritivă. Secrete din farfurie
Specialiștii spun că iarna este cel mai bun moment pentru a introduce în dietă fasolea boabe. Secrete pe care nu le știați.

Sursă excelentă de fibre și proteine slabe, fasolea boabe este considerată o forță nutritivă, care ține organismul la înălțime când afară sunt multe grade pe minus. Iată câteva secrete.

Reduce riscul de boli cronice

O porție de fasole gătită, de ¾ de cană, ar conține în medie 150-175 de calorii, 0-3 grame de grăsime, 10-15 grame de fibre și 11-13 grame de proteine. De asemenea o porție de fasole uscată conține la fel de mult potasiu ca și o banană de și nouă ori mai mult folat decât aceeași cantitate de grâu. De asemenea, fasolea conține și mult fier, în special cea neagră.

Excelentă pentru cei cu probleme cardiovasculare

S-a demonstrat că fasolea reduce riscul de boli cronice precum diabet, probleme cardiovasculare (cum ar fi hipertensiunea), obezitatea. Acest beneficii pentru sănătate sunt atribuite conținutului scăzut de calorii al fasolei, conținutului ridicat de minerale și conținutului ridicat de fibre.

Bogată în antioxidanți

Potrivit cercetărilor, fasolea este bogată în polifenoli, care sunt un tip de antioxidanți, care combat efectele radicalilor liberi, substanțe chimice dăunătoare pe care organismul le produce în timpul metabolismului și al altor procese.Radicalii liberi pot provoca deteriorarea celulelor care poate duce la diverse boli.

Sănătatea inimii

Persoanele care consumă fasole boabe în mod regulat sunt mai puțin predispuse să moară din cauza unui atac de cord sau a unei alte probleme cardiovasculare.

Beneficiile incredibile ale fasolei

Autorii unei meta-analize din 2017 au sugerat că unul dintre motivele scăderii riscului cardiovascular a fost faptul că oamenii au înlocuit proteinele din carne animală cu conținut mai ridicat de grăsimi cu fasole boabe.

Scade colesterolul

De asemenea, specialiștii spun că s-a găsit o legătură între consumul de fasole și un risc mai mic de boli coronariene. Alte cercetări sugerează că nutrienții din fasole pot ajuta la scăderea colesterolului, un factor de risc pentru bolile de inimă și atacurile de cord. O jumătate de cană de fasole neagră oferă aproximativ 14 g de fibre, ceea ce reprezintă peste jumătate din necesarul zilnic de fibre al unui adult.

Fasolea neagră din China face minuni

O cercetare publicată în 2015 a analizat dacă fasolea ar putea avea proprietăți antioxidante care luptă împotriva cancerului intestinal. Rezultatele au sugerat că fasolea neagră avea cea mai mare activitate antioxidantă. Un studiu din 2016 a constatat, de asemenea, că substanțele chimice din fasolea neagră din nord-estul Chinei ar putea încetini creșterea cancerului colorectal, împiedicând celulele canceroase să se înmulțească

Fasolea la conservă are un conținut ridicat de sodiu!

Fasolea uscată are nevoie de ceva timp pentru a se înmuia, de aceea multe gospodine o preferă pe cea la conservată, ca o alternativă mai rapidă. Singura diferență nutrițională semnificativă între fasolea conservată și cea uscată este conținutul de sodiu. Fasolea la conservă are un conținut ridicat de sodiu. Dar fasolei la conservă înainte de utilizare poate reduce conținutul de sodiu cu 40%.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre