Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă „de designer”: Salata de fasole boabe, ton și măsline a Amei Nicolae

Rețetă „de designer”: Salata de fasole boabe, ton și măsline a Amei Nicolae
O salată este mereu o idee bună  pentru a pregăti masa. Salata poate acompania un fel de mâncare mai consistent, pe bază de carne, sau poate fi servită ca atare, mai ales dacă în compoziția ei intră și niște carne de pește.

De  la Ama Nicolae, unul dintre bloggerii culinari creativi, învățăm azi să preparăm o salată care ține perfect loc de fel principal la o masă. Poate fi cină sau prânz. Cert este că salata ei  cu fasole boabe, ton și măsline, e un adevărat deliciu.

„Sunt câteva ingrediente pe care îmi place să le am mereu în casă, pentru a fi la îndemână când vreau să pregătesc o cină rapidă. Conservele de fasole, linte, năut, porumb și cele de peste sunt primele pe această lista. Combinate cu câteva ingrediente proaspete, am în câteva minute o masă delicioasă”, dezvăluie Ama Nicolae pe blogul ei culinar care îi poartă numele.

De ce e important să consumăm fasole

Proprietățile benefice ale boabelor de fasole albă se datorează conținutului mare de vitamine: A, B, K, PP, C și vitamina E, mai bine cunoscute sub numele de „antioxidant natural”. De asemenea, conțin vitamina B9, care ajută organismul să lupte împotriva aterosclerozei. În plsu, fasolea conține sulf, magneziu și calciu. Sulful are un efect benefic asupra organismului slăbit de infecții intestinale, cu boli ale pielii, bronhiilor și reumatismului. Magneziul și calciul ajută la întărirea oaselor și a dinților.

Ingrediente pentru salată de fasole boabe, ton și măsline

1 conservă de fasole albă boabe

1 conservă de ton

4 – 5 roșii cherry

1 ceapă roșie

1 lingură de măsline verzi felii

1/2 legătură de pătrunjel verde

1 lingură de brânză feta fărâmițată

ulei de măsline

sare și piper proaspăt măcinat

Mod de preparare

Această salată se prepară foarte ușor. Mai precis, tot ce aveți de făcut este să amestecați toate ingredientele prezentate în lista de mai sus. Prin urmare, desfaceți conservele și scurgeți zeamă din interior. Goliți conținutul lor în un bol, apoi adăugați restul ingredientelor și amestecați bine. La final se asezonează cu puțin ulei de măsline, sare și piper proaspăt măcinat.

Sursa: amanicolae.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre