Simona Ionescu / Redactor Șef

Iată ceva ce nu ia voie să faci când te uiti la televizor. E esențial!

Iată ceva ce nu ia voie să faci când te uiti la televizor. E esențial!
În lunile trecute râdeam că a sta pe canepea și a te uita la filme e modul de salva lumea. Dar asta înseamnă să te salvezi și pe tine însuți. Și poți face asta, respectând o regulă esențială.

Nu ai voie să mănânci când te uiți la televizor. E vital! Din lipsă de ocupație, dar și din cauza stresului avem tendința de a mânca tot mai mult. E suficient să ne gândim cât de mult mâncăm în vacanțe. Stăm pe plajă și ronțăim chestii. La fel facem și seara când ajungem acasă după serviciu și ne punem în fața televizorului, cu mâna în punga de chipsuri.

Endocrinologul Clotilde Vázquez spune că trebuie să ne ferim să mâncăm alimente bogate în calorii precum sosuri, paste sau orez. De asemenea, trebuie să avem grijă în ceea ce privește consumul de pâine. În schimb, este indicat consumul de fructe și legume.

Când mâncăm trebuie să o facem la masă și în nici un caz uitându-ne la televizor. Asta fiindcă, fără să ne dăm seama, dacă ne uităm la televizor mâncăm mai mult. Atunci când ne uităm la un film, obișnuim ”să ronțăim” tot felul de lucruri, iar acest lucru nu face decât să crească aportul caloric, constant, iar în final se vor aduna kilogramele în plus, iar odată cu ele diferite afecțiuni metabolice.


Scandal la Casa Albă. Ce a declanșat Inavka Trump cu o fotografie

Întâlnire de gradul 3 cu Madonna, actualul iubit și fostul soț


Obiceiul de a mânca în timp ce privești emisiuni sau filme la televizor poate duce la obezitate, deoarece nu mai esși atent la cantitatea de alimente consumate, avertizează nutriționiștii. Ba mai mult, tensiunea generată de unele emisiuni TV sau filme favorizează pătrunderea aerului în stomac, iar acest lucru provoacă balonari și zgomote abdominale.

Specialiștii mai spun și că, din cauza încordării, alimentele nu mai sunt mestecate corespunzător, ceea ce, în timp generează gastrită sau ulcer.

Sursa foto: Pixabay / Jeshoot

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre