Simona Ionescu / Redactor Șef

Incredibil! Oamenii de știință au descoperit că murăturile combat boala secolului!

Incredibil! Oamenii de știință au descoperit că murăturile combat boala secolului!
Murăturile și mâncarea fermentată au avantaje până acum necunoscute în ceea ce privește gestionarea steresului. Acestea sunt un remediu eficient și extrem de puțin costisitor, în fond.

Stresul este într-un fel afecțiunea momentului, persoane adulte și chiar elevi se plâng de expunerea la stres din varii motive, și ajung să suporte consecințele acestui lucru. A trăii un timp îndelungat sub stres are efecte asupra calității vieții. Se instalează insomniile, tulburări de digestie, ca să menționăm nu mai Două dintre acestea. În acest context evident se pune întrebarea cum putem scăpa eficient de stres. Una din soluție este să apelăm la specialiștii în domeniu cum ar fi psihoterapeuții.

Dar acest lucru nu este accesibil pentru toată lumea. Evident există și suplimente alimentare care promit să reducă gradul în care o resimțim stresul, însă acestea ar trebui administrate doar cu prescripție medicală și sub atenta supraveghere a unui specialist. Însă oamenii de știință au descoperit ceva uluitor și anume faptul că anumite tipuri de alimente ne pot scăpa în mod rapid, eficient și în fond ieftin de toate neajunsurile create de stres.

Cum scăpați de stres cu murături

Mai mulți cercetători au realizat teste și au publicat rezultatul în revista Molecular Psychiatry. Ei au apelat la un număr de 45 de subiecți cu vârste între 18 și 59 de ani, dintre care mai mult de jumătate erau femei. Grupul a fost împărțit în două, iar fiecăruia i-a fost administrată o dietă anume. Constatările au fost uimitoare.

Omenii de știință au descoperit că oamenii care s-au simțit cel mai puțin afectați de stresul cotidian au fost cei care au consumat fructe și legume, produse bogate în fibre, dar mai ales produse fermentate: varză murată, murături, chefir, lapte bătut etc. Ba mai mult, acei oameni care au integrat multe murături în dieta lor zilnică au raportat o creștere substanțială a calității somnului, ceea ce i-a ajutat în mod suplimentar la reducerea nivelului de stres.

Medicii au explicat faptul că dieta pe bază de murături și alimente fermentate determină flora intestinală să producă anumite substanțe chimice care sunt în legătură cu senzația de calm.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre