Dacă aveți simptome de indigestie, în funcție de gravitatea lor, trebuie să luați urgent măsuri. În primul rând, adresați-vă mediului dacă aveți mai mult de 3 vărsături și dacă simțiți stări de rău general, cu senzație de leșin, dureri de cap și amețeli. Dacă situația nu se prezintă într-un mod extrem, e bine să începeți să beți cât mai multe lichide – în care să puneți săruri de rehidratare, dacă ați suferit episoade de vărsături, pentru a ține un dezechilibru electrolitic la distanță.
Iată remediile care vă pun pe picioare
Trecerea de la postul Crăciunului la preparatele grele, realizate din multe ingrediente de origine animală, poate aduce cu sine o indigestie supărătoare. Dacă traversați un asemenea episod, încercați varianta naturistă de a trata problema: consumați ceai de ghimbir pentru că va calma crampele abdominale. De asemenea, încercați să vă odihniți cât mai mult pentru a ține imunitatea sub control.
Atenție! Nu beți orice fel de ceai, deoarce multe dintre ele balonează. Consumați-le reci, lichidele fierbinți favorizând și ele balonarea.
Pentru o perioadă e bine să evitați legumele crude
În cazul indigestiei, se impune un meniu igienic, care să nu conțină legume sau fructe în stare crudă, ci fierte. De asemenea, carnea trebuie să fie slabă și, de asemenea, foarte bine fiartă. Alimentele se consumă în porții mici, de mai multe ori pe zi.
Cum refaceți echilibrul intestinal
Pentru ca flora intestinală să se echilibreze, optați pentru iaurt, kefir sau lapte bătut timp de o săptămână. Tot alimente bune sunt și bananele, albușul de ou, mierea, pâine prăjită, biscuiții sărați. Nu mâncați preparate picante, alimente cu multe grăsimi și prăjeli și evitați cafeina, băuturile alcoolice.
Menta distruge microbii
O plantă utilă în aceste cazuri este menta care, având proprietăți analgezice și antiseptice, distruge microbii, dar taie și senzația de greață. Ca atare, consumați unu-două ceaiuri pe zi.
Tot pentru a combate greața și vărsăturile, optați pentru infuzia de anghinare, 1-2 căni pe zi.
Un antibiotic natural de excepție este tinctura de propolis, din care vă puteți administra până la 15 zile.
Și lămâia are proprietăți antibacteriene
Grație proprietăților sale antiinflamatoare, antivirale și antibacteriene și lămâia vă ajută să ucidă bacteriile. Beți cu înghițituri mici apă cu lămâie. Și busuiocul vă este de un real ajutor. Puneți câteva picături de ulei de busuioc în 500 ml apă și amestecați bine, apoi consumați treptat, pe parcursul zile. Amestecați 2 picături de ulei coriandru cu 3 picături de ulei esențial de salvie și 2 picături de ulei de arbore de ceai. Amestecați cu o linguriță cu miere și adăugați în ceai până la dispariția simptomelor.
Sursă foto: gustos
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook