Informația așteptată de toate fetele: cât ajută mărarul la creșterea sânilor

Informația așteptată de toate fetele: cât ajută mărarul la creșterea sânilor
Cele mai multe dintre fete au auzit de la bunica despre beneficiile mărarului când vine vorba de mărimea cupei la sutien. Nu doar că mărarul se poate cumpăra la piață, dar farmaciile online sunt pline de pastile și tincturi cu extracte de mărar care promit augmentarea mamară.

De exemplu unul din produse, o tinctură, promite rezultate dacă e aplicat sub formă de masaj de două ori pe zi, timp de 2 luni ( apoi se face pauză 2 săptămâni și se reia cura). Mărirea sânilor e una din preocupările generațiilor tinere actuale, iar cum era de așteptat, în jurul subiectului apar informații și mituri. Printre cele mai întâlnite mituri pentru frumusețe se numără cele care se asociază măririi sânilor și menținerii siluetei.

Doctorul Mihail Pautov și antrenoarea Carmen Brumă au discutat despre aceste subiecte în a cincea ediție din sezonul cinci MediCOOL. Unul din subiecte a investigat  cât de util este mărarul pentru mărirea sânilor. Ei au explicat diferențele dintre estrogen și fitoestrogen.

Cât ajută mărarul la creșterea sânilor

Principalii factori care ajută la creșterea sânilor sunt: genetica, hormonii sexuali, în special estrogenul, anticoncepționalele și chirurgia estetică. Există un mit conform căruia mărarul ar putea contribui la mărirea sânilor. Iar internetul e plin de tratamente care susțin că ar fi și eficiente. Unele sunt sub formă ce pastile, altele sunt lichide. Sunt valabile ele?

Adevărul este că în mărar, există fitoestrogeni, compuși vegetali.  Odată ajunși în corpul uman, aceștia mimează acțiunea estrogenului, însă nu au efectele lui. Estrogenul se ia doar la indicația medicului, pe bază de prescripție medicală pentru că poate avea efecte nocive asupra organismului. Există cazuri în care medicul poate interveni, dacă dezvoltarea nu este suficientă și poate prescrie estrogen, care se înghite sau se injectează. Pentru un efect vizibil, este nevoie de aproximativ 2 miligrame de estrogen pe zi.

Doctorul Pautov a calculat de cât este nevoie

Doctorul Mihail Pautov a făcut un calcul pentru a vedea cât mărar ar trebui să consumi pentru a obține  cele 2 miligrame de fitoestrogen, dacă acesta ar avea aceleași efecte ca estrogenul. În medie, pentru a obține un miligram de fitoestrogen, e nevoie de 10 kilograme de mărar. Deci, ca să obții doza terapeutică de fitoestrogen de 2 miligrame, trebuie să mănânci 20 de kg de mărar zilnic.

Dar este de reținut faptul că funcția fitoestrogenului este diferită de cea a estrogenului, doar au denumiri asemănătoare. ,,Clar, mărarul nu mărește sânii, așa că este un mit, a declarat Mihail Pautov, medic chirurg.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre