Simona Ionescu / Redactor Șef

Leacuri din bătrâni ca să scăpați de patima țigărilor. Veți pune în cui pofta de fumat

Leacuri din bătrâni ca să scăpați de patima țigărilor. Veți pune în cui pofta de fumat
Vreți să lăsați fumatul deoparte, dar orice ați încercat nu v-a ajutat? E momentul să apelați și la remedii din bătrâni care au avut totdeauna efect.

V-ați anunțat toți prietenii că vreți să uitați definitiv de fumat? Ați aruncat pachetele? Trebuie să încercați și vechile remedii naturale, care vă scapă de această mare dependență. Din bătrâni se știe că lemnul dulce face e cel mai bun prieten al celor care să lase țigările deoparte. Tot ce trebuie să faceți este să mestecați o bucățică mică atunci când simțiți nevoia de a fuma. Nu doar că veți elimina pofta de tutun, dar vă veți detoxifica și organismul.

Ghimbirul, ajutor prețios pentru persoanele care vor să se lase de fumat

Ghimbirul foarte bun când apare sevrajul, mierea de albine taie pofta de tutun

Toți fumătorii care au lăsat țigările știu că în primele zile apare sevrajul și stările de nervi. În acele momente puteți lua o bucățică mică de ghimbir. Aveți grijă că e foarte iute și vă poate da stomacul peste cap. Usturoiul este excelent pentru cei care vor să renunțe la fumat, cu condiția să fie consumat crud.

Usturoiul aduce beneficii uriașe organismului

Pe de altă parte, această legumă nu trebuie să lipsească din dieta nimănui, pentru că aduce reale beneficii sănătății. Pentru a vă întări sistemul imunitar și a tăia pofta de tutun, consumați miere. Există studii care spun că acest produs are rolul de a reduce nivelul de nicotină din organism.

Nu folosiți substitute ale țigărilor fără a apela la un specialist

Există și multe produse folosite de români ca substiute ale țigărilor, respectiv gumă de mestecat, diferite pastile sau spray-uri, plasturi, picături. Specialiștii recomandă să le folosiți doar cu recomandarea medicului. Au existat situații în care acestea au dat reacții adverse, printre care momente de stres sau perioade de anxietate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre