Simona Ionescu / Redactor Șef

Leacuri salvatoare din plante. Pot înlocui cu succes medicamentele

Leacuri salvatoare din plante. Pot înlocui cu succes medicamentele
Dintotdeauna plantele au fost prietenele oamenilor și i-au ajutat să-ți rezolve problemele de sănătate. Iată câteva leacuri utile.

Plantele vindecă și sufletul și trupul, spun specialiștii în fitoterapie. Cu cât veți crede mai mult în puterea lor, cu atât veți avea mai mult sprijin.

Leacuri salvatoare din plante. Pot înlocui cu succes medicamentele

Tocmai v-ați făcut manichiura, dar cuticulele s-au infectat? Nu dramatizați, ci apelați la ajutorul oțetului. Amestecați într-un vas oțet și apă în cantități egale și introduceți degetele pentru un sfert de oră. Repetați procedeul până la vindecare. În cazul durerilor de spate, aplicați o cremă pe bază de tătăneasă și veți vedea diferența.

În această perioadă, când temperaturile au luat-o razna, e greu de îndepărtat insectele. Pentru a scăpa de mâncărimea provocată de mușcături de țânțari, amestecați fulgi de ovăz cu apă și puneți pe zona afectată. La rândul ei, sfecla roșie vă scapă de neplăcuta constipație. O puteți consuma fie crudă, fie gătită la abur. Iar dacă vă confruntați cu căderea părului, beți ceai de urzici. E cu adevărat incredibil!

Arborele de ceai vindec orice coș

V-ați trezit cu o așchie în deget și nu știți cum să scăpați de problemă? Bicarbonatul de sodiu vă sare în ajutor. Aplicați o pastă din bicarbonat amestec cu apă, puneți pe zona cu probleme și bandajați. Așchia va ieși singură. Două picături de ulei de arbore de ceai amestecate cu 10-12 picături de ulei vegetal sunt combinația ideală pentru a scăpa de coșuri.

Iar când tusea nu vrea să vă lase în pace, beți ceai de cimbru, obținut din 1 linguriță cu frunze de plantă la o cană cu apă. Se recomandă 2 căni pe zi. În perioadele reci, buzele încep să crape, dar cel mai bun balsam de buze rămâne uleiul de măsline, deoarece hidratează în întregime.

Adio migrene, cu ulei de mentă

Persoanele predispuse la migrene vor obține ajutor de la uleiul de mentă. Masați pe tâmple, spate, gât, umeri și zona pieptului și beți și o cană cu ceai de mentă. Cea mai bună soluție pentru greață rămâne ghimbirul, care reface sistemul nervos și intestinele.

În ceea ce privește turmericul, această plantă este un puternic antiinflamator, antioxidant, antifungic, antiseptic, expectorant, carminativ și anticancerigen, care vă scapă de durerile de gât. Consumați ceai de turmeric și faceți gargară cu turmeric, apă și sare.

Sursă foto: shutterstok

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre