Usturoiul are așa de multe beneficii pentru sănătate încât e și păcat să nu îl consumați. Până la urmă, natura e minunată, și ne oferă toate remediile de care avem nevoie.
Ca și ceapa, usturoiul este medicament natural, explică Radu Sofronea, pimul coach WildFit din România. WildFit este o filosofie revoluționară asupra alimentelor, care te învață cum să schimbi permanent modul în care te gândești la mâncare și la ce mănânci. La fel ca ceapa, usturoiul este un aliment care nu ar trebui să lipsească din bucătărie și din alimentația oricărei familii. Deși ustură și are miros înțepător, aroma lui e delicioasă. Copt, mai ales, usturoiul este fabulos. Ca să nu mai spunem că dă un gust special, superb, multor mâncăruri.
Pe lângă utilizarea lui în bucătărie, usturoiul este folosit de peste 4.000 de ani ca plantă medicinală, utilă în tratarea unui număr foarte mare de afecțiuni. Usturoiul conține vitamine precum vitaminele B, C, E, K, PP și minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, potasiu, sodiu, zinc, cupru, mangan sau seleniu.
Beneficiile usturoiului
Susține imunitatea deoarece conține alicină și alinază. Ține la distanță răcelile, gripa și infecțiile bacteriene, deoarece are proprietăți antibiotice și antimicrobiene. Usturoiul este și un antiinflamator natural, tot datorită alicinei și a altor compuși sulfurați. De asemenea, luptă împotriva tensiunii arteriale ridicate. Persoanele care au probleme cu tensiunea ar trebui să facă cure de cel puțin 2 luni de usturoi. Substanțele lui active dilată arterele, favorizează circulația sângelui și împiedică formarea de cheaguri.
Usturoiul e bun împotriva demenței sau a bolii Alzheimer
Usturoiul conține antioxidanți care susțin mecanismele de protecție ale organismului în fața efectelor nocive pe care le pot avea radicalii liberi reactivi asupra creierului, reducând riscul de apariție a demenței sau a bolii Alzheimer.
Este știut că radicalii liberi reactivi din organism pot produce leziuni celulare contribuind la apariția unor boli precum atacul vascular cerebral, infarct, boala Parkinson, Alzheimer și multe altele.
De asemenea, persoanele care mănâncă regulat usturoi ajung să aibă piele mai tonifiată și mai netedă. În plus, usturoiul ajută la întărirea unghiilor, combate mătreața și căderea părului.
Detoxifiant natural
Usturoiul elimină toxinele din organism, combate paraziții, ciupercile și microbii. Toate acestea duc, în final, la o calitate mai bună a vieții, iar sănătatea de fier se traduce prin longevitate.
Avem și un pont: pentru a scăpa de mirosul de ceapă sau usturoi din gură se folosește bicarbonatul de sodiu. Tot ce aveți de făcut e să îl presărați pe periuța de dinți iar apoi să frecați limba și dinții.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook