Oricât de mult v-ați feri, în sezonul rece sunt situații în care se activează afecțiunile inflamatorii ale căilor respiratorii superioare. Scăpați de amigdalită cu remedii naturale.
La prima vedere, o durere de gât nu sperie pe nimeni. Dar când apare infecția și totul se agravează prin febră înaltă și vărsături, trebuie să fie consultat un medic. În plus, spun specialiștii, dacă amigdalita nu va fi tratată corespunzător, atacă inima și poate provoca reumatism articular acut. Amigdalita nu afectează doar copiii de vârstă preșcolară și preadolescenții, ci și adulții.
Care este simptomatologia
Pentru început, amigdalita este resimțită ca o răceală severă sau o gripă, dar cele mai frecvente simptome sunt amigdalele roșii, inflamate, pete albe pe amigdale, durere mare de gât, dificultate și durere la înghițire. În cazurile cele mai grave pot să apară nodulii măriți și dureroși la nivelul gâtului, vocea e răgușită. Cea mai frecventă bacterie care determină amigdalita este Streptococcus pyogenes (streptococ de grupa A), bacteria care provoacă infecția în gât.
Tinctura de propolis, cel mai dezinfectant natural
Excelentă pentru amigdalită este tinctura de echinaceea. Se administrează câteva picături de tinctură într-o cană cu ceai şi se face gargară. Un ajutor excelent pentru a trata boala este tinctura de propolis care este un nemaipomenit dezinfectant natural. Amestecați propolis și puneți zece picături pe o bucățică de pâine, de trei ori pe zi.
Tot propolisul este cel care vă ajută să calmați tusea și stimulează imunitatea. Infuzia de flori de soc (o lingură cu flori de soc la 200 ml apă) este, de asemenea, foarte bună pentru a vindeca amigdalita. Consumați o cană la fiecare șase ore.
Gargara cu sare este de un real ajutor
Foarte bună pentru a vindeca amigdalita este gargara cu sare. Se dizolvă un sfert de cană cu sare grunjoasă în 150 ml apă. Recunoscută pentru efectul său antimicrobian, calmant și astringent este și gargara cu ceai cald de salvie (două lingurițe cu plantă la 250 ml apă caldă). Ceaiul de păpădie este un alt leac vechi, dar cu eficiență bună în tratarea amigdalitei. Modul de preparare este următorul: 30 g rădăcină se fierb în trei căni cu apă clocotită, până când lichidul scade la jumătate și se transformă într-un sirop. Se administrează două lingurițe pe zi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook