Simona Ionescu / Redactor Șef

Tratează amigdalita cu muşeţel şi cu salvie

Tratează amigdalita cu muşeţel şi cu salvie
Durerile supărătoare de gât, cauzate în cele mai multe cazuri de amigdalită, se pot calma cu ceaiuri din muşeţel sau salvie.

Durerile la înghiţit, senzaţia de usturime în gât, febra şi frisoanele sunt doar câteva dintre simptomele amigdalitei. se pot calma cu ceaiuri din muşeţel sau salvie.

Tratează amigdalita cu muşeţel şi cu salvie

Din ,,medicamentele” naturii, remediile din muşeţel şi salvie  ajută la reducerea durerii de gât.

Remedii naturiste. Muşeţel

Datorită mucilagiilor (substanţe cleioase din celulele plantei) din florile muşeţelului, preparatele au acţiune emolientă şi expectorantă, calmează durerile cauzate de amigdalită şi fluidifică secreţiile bronşice.

Pentru a trata senzaţia de usturime din gât este recomandată o infuzie din 3-4 linguri de plantă la jumătate de litru de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10-15 minute, după care filtrează infuzia şi fă gargară cu ea călduţă de trei ori pe zi.

Şi inhalaţiile cu infuzie de muşeţel ajută la tratarea amigdalitei. Pentru efecte de durată, este indicat să faci inhalaţii cu infuzie de muşeţel de două ori pe zi. În funcţie de cât de mult suporţi, încălzeşte o cantitate mai mare de infuzie, stai aplecat asupra vasului şi inspiră aburul pentru 10-15 minute.

Indicată pentru calmarea durerilor de gât este şi gargara mai concentrată cu ceai de muşeţel. Prepară ceaiul din 3 linguri de flori la o cană cu apă fierbinte, după care filtrează amestecul şi fă gargară de 4 ori pe zi.

Remedii naturiste. Salvie

Denumită popular şi iarba Sfântului Ioan sau jaleşul de grădină, salvia este recomandată de fitoterapeuţi pentru tratarea simptomelor amigdalitei. Preparatele din salvie fortifică organismul şi ajută la eliminarea mucozităţilor abundente de la nivelul aparatului respirator. Datorită uleiurilor volatile şi a celorlalte substanţe active din frunze, remediile au acţiune antibacteriană şi expectorantă.

Un bun tratament pentru durerile de gât este şi gargara cu infuzie concentrată de salvie. O prepari din 50 g de plantă la jumătate de litru de apă clocotită. Lasă vasul acoperit 10 minute, după care strecoară infuzia şi fă gargară cu ea călduţă de 3-4 ori pe zi. Urmează tratamentul până la dispariţia simptomelor.

Pentru a trata febra şi frisoanele este indicată şi infuzia de salvie, pe care o prepari dintr-o lingură de plantă la 250 ml de apă fierbinte. Lasă 10-15 minute vasul acoperit, filtrează şi bea infuzia obţinută în mai multe reprize, după mesele pricipale.

Un bun ,,calmant”pentru durerile de gât este şi apa de gură din salvie, pe care o poţi prepara şi în casă, dar pe care o găseşti şi în comerţ. Ea se preapară din şase frunze de salvie, jumătate de litru de apă şi un vârf de cuţit de sare. Toacă frunzele mărunt, dă apa cu sare într-un clocot şi adaugă frunzele. După ce a început să fiarbă amestecul, opreşte focul, lasă la răcit şi filtrează totul presând frunzele. Indicat este să faci gargară de două ori pe zi.


De ce să mâncăm pește. Beneficii pentru sănătate

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre