Simona Ionescu / Redactor Șef

Mierea de rapiță distruge helicobacter pylori. Poate fi consumată și de diabetici

Mierea de rapiță distruge helicobacter pylori. Poate fi consumată și de diabetici
Se spune că primele dulce folosit vreodată de omenire a fost mierea. Iar de atunci aceasta nu a mai lipsit de pe masă.

Virtuțiile terapeutice ale mierii de albine au fost cunoscute de mii de ani. Puțini sunt cei care au auzit de mierea de rapiță.

Mierea de rapiță, dulcele preferat al diabeticilor

Potrivit specialiștilor, produsele stupului nu au nici fel de efecte secundare și pot fi consumate cu încredere chiar și de persoane cu probleme de sănătate. Acestea energizează, vitaminizează și imunizează în același timp, dar dintre toate cea mai extraordinară rămâne mierea.

În ceea ce o privește pe cea din rapiță este bogată în proteine, hidrați de carbon, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, dar și vitamine A, B1, B2, niacina, C, betacaroten. Este un tip de miere cu o textură foarte fină și un miros foarte plăcut, care cristalizează foarte repede, așa că de multe ori este confundată cu gustosul șerbet.

Recomandată în bolile de rinichi

Mierea de rapiță este extraordinară în ceea ce privește bolile de rinichi și recomandată și celor care suferă de osteoporoză deoarece, grație conținutului de uleiul de rapita, bogat în Q3, extrem de necesar pentru oase. De asemenea, mierea de rapiță scade nivelul de colesterol rău și protejează splina și pancreasul.

În plus, are puternice efecte antibacteriene. Oamenii de știință au aflat și că mierea de rapiță câștigă lupta cu helicobacter pylori și este un bun pansament împotriva ulcerelor, arsurilor și rănilor.

Conținut ridicat de vitamina E

Totodată, mierea de rapiță are un conținut foarte mare de vitamina E, de aceea este recunoscută că împiedică îmbătrânirea pielii. Specialiștii o recomandă și pentru alimentația dietetică a copiilor, tratamentul bronșitelor cronice și este adjuvant în terapia cancerului și a artrozelor reactive.

Poate fi consumate în boli digestive, afecțiuni cardiace și hepatice, insomnii, senilitate dar și afecțiuni ale căilor respiratorii și este un dulce din care se pot înfrupta și diabeticii. Cu toate efectele sale pozitive, consumul de miere al diabeticilor trebuie să se facă sub controlul medicului curant.

Sursă foto: mierefilip

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre