Dacă te speli prea des îţi cade părul, dacă schimbi şamponul faci mătreaţă, balsamul este necesar pentru sănătatea părului, etc. Iată cinci cele mai răspândite mituri legate de șampon.
Dacă foloseşti acelaşi şampon mai mult timp, nu-şi va mai face treaba
Nu este necesar ca o persoană să-şi schimbe periodic şamponul pentru a beneficia de calităţile acestuia. Şamponul este doar o substanţă care îndepărtează mizeria de pe păr şi care îţi lasă scalpul şi părul curat. Şi pentru că asta face orice şampon, nu este nevoie să te temi că vei dezvolta vreun fel de rezistenţă la cel pe care îl foloseşti în prezent.
Mituri despre șampon. Contribuie la creșterea părului
Şamponul nu îmbunătăţeşte creşterea părului, indiferent de formula pe care o are. Dacă recipientul pe care îl ai în baie are scris pe el astfel de promisiuni, acestea sunt informaţii false. În timp ce şamponul nu poate fi responsabil pentru creşterea părului, acesta poate asigura sănătatea podoabei capilare şi a scalpului, dacă are ingrediente performante. Un păr sănătos pare mai des, dar nu te lăsa păcălit: asta nu înseamnă că îţi creşte mai repede datorită şamponului.
Dacă te speli pe cap foarte des, părul ţi se îngraşă mai repede
Dacă exagerezi cu spălatul de cap, ţi se poate distruge mai rapid firul de păr, dar nu are nicio influenţă asupra producţiei naturale de sebum a scalpului. Pielea capului va produce aceeaşi cantitate de sebum, indiferent de cantitatea de şampon folosită. Cu alte cuvinte, dacă te speli foarte des, părul nu ţi se va îngrăşa mai repede.
Balsamul este necesar pentru un păr sănătos
Balsamul nu este o parte necesară în menţinerea sănătăţii părului din simplu motiv că părul este alcătuit din celule moarte. Balsamul nu hrăneşte părul şi nici nu reduce nivelul de degradare al acestuia. Singura modalitate pentru a avea un păr sănătos este să-l laşi să crească şi să tai vârfurile despicate sau arse.
Dacă te speli prea des pe cap, îţi cade părul
Căderea părului este cauzată de o mulţime de factori, dar nu are nicio legătură cu frecvenţa cu care te speli pe cap. De cele mai multe ori cauzele căderii părului sunt genetice, datorate dietei necorespunzătoare sau distrugerii foliculilor prin tratamente agresive.
Foto: Facebook
Risotto cu legume. Pașii pentru un risotto ca la carte
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook