Pentru a obține un risotto cu legume ca la carte, trebuie să respectați doar câțiva pași simpli. La final veți obține o mâncare caldă și delicioasă. Este important ca înainte de a te apuca de gătit să te asiguri că ai toate ingredientele din lista de mai jos.

Rețeta este concepută pentru 4 porții și poate fi gătită doar în 40 de minute.

Toate ingredientele necesare:

  • 300 g de orez
  • 750 ml de supă de legume
  • 100 g de mazăre
  • 25 g de unt
  • 400 g de cartofi dulci
  • un dovleac mic
  • o ceapă mică
  • 125 g de ciuperci
  • 25 g de parmezan ras
  • Un cățel de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare

Cu poți găti rapid risotto cu legume?

Pentru început tăiați cartofii și dovleacul cubulețe. Mai apoi, într-o tavă tapetată cu hârtie de copt aranjați legumele și nu uitați să le stropiți cu un pic de ulei de măsline și un pic de sare după gust. Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 220 grade C pentru aproximativ 10 sau 15 minute. Legumele se vor găti până ce vor deveni ușor rumenite.

Următorul pas este să punem într-un vas untul să se topească și peste el adăugăm o lingură de ulei de măsline. Mai apoi, puneți ceapa tăiată mărunt și lăsați să se rumenească timp de 5 minute.

Urmează să adăugăm în acest vas usturoiul tocat, ciupercile tăiată și 300 g de orez. Se amestecă ușor și mai apoi se gătește la un foc redus. În acest timp, turnați supa de legume treptat și nu uitați să amestecați. La un foc mic risotto o să se gătească timp de 25 de minute.

După acest timp scoateți cartofii și dovleacul din tavă și aranjații în vasul cu orez. De asemenea, adăugați și mazărea decongelata.

După ce este gata orezul adăugați parmezan și amestecați. La final puteți decora farfuria cu mărar sau pătrunjel.

Foto

kitchen.nine.com

Nicolae Ceaușescu, urmărit de blestemul caprei albe? A vânat până în ultimele zile de viață

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp