Nicolae Ceaușescu, urmărit de blestemul caprei albe? A vânat până în ultimele zile de viață

Nicolae Ceaușescu, urmărit de blestemul caprei albe? A vânat până în ultimele zile de viață
Câte nu spun acum despre Nicolae Ceaușescu! Unele sunt întâmplări reale, alte ori sunt doar povești. Una dintre legende este despre partida de vânătoare din noiembrie 1989 și blestemul caprei albe.

Legenda spune că Nicolae Ceaușescu a fost la vânătoare cu o lună înainte de a muri și ar fi împușcat 77 de capre negre. Una dintre acestea era albă, din cauza unei boli genetice. Povestea spune că vânătorii nu ucid niciodată un astfel de animal pentru că aduce un blestem teribil. Mori în scurt timp! La fel cum a pățit și Ceaușescu care a fost executat în mai puțin de o lună după ce ar fi luat viața unui astfel de exemplar.

Nicolae Ceaușescu, urmărit de blestemul caprei albe?

Nicolae Ceaușescu  era pasionat de vânătoare. Habar nu avea, spun cei care l-au cunoscut. Însă, însă îi plăcea să se laude cu trofeele pe care, se presupune, le-ar fi împușcat chiar el. De la urși imenși, la cerbi cu coarne ca din poveste, totul cădea la pământ atunci când dictatorul avea chef de o partidă de vânătoare, scrie ziarobiectiv.ro.

Ultima vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu a fost în Argeș! Blestemul caprei „albe” i-ar fi atras rapid moartea, spun vânătorii!

Nicolae Ceaușescu  a continuat să vâneze aproape până în ultimele zile de viață. În luna noiembrie a anului 1989, a plecat la vânătoare de capre negre în județul Sibiu, unde prim-secretar era fiul său, Nicu Ceaușescu.

Rezultatele nu au fost pe măsura dorințelor liderului comunist. Așa a dat ordin să i se pregătească o altă partidă de vânătoare, în județul Argeș.

Nicolae Ceaușescu  era pasionat de vânătoare. Habar nu avea, spun cei care l-au cunoscut. Însă, însă îi plăcea să se laude cu trofeele

Ultima vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu

Telefonul a sunat la Pitești dimineața, în jurul orei 3. Angajații Direcției Silvice Argeș și pădurarii din ocoale au fost cu toții mobilizați pentru o vânătoare care s-a desfășurat în munții argeșeni, în locurile numite Oalele Făgărașilor.

Trebuia pus la punct și aranjat până în celelalte mai mici amănunte pentru partida de vânătoare. Hăitașii au avut sarcina de a urca pe culmi, în locurile știute și de a speria caprele negre.

Animalele urmau să coboare spre fundul acelor „oale”, unde le așteptau focurile de armă, scrie aceeași sursă.

Se spune că atunci au fost împușcate 77 de capre sălbatice, iar dintre toate acestea una ar fi avut blana albă. Tot vechii vânători spun că, în urma unei boli, organismul caprei negre ar dezvolta un pigment care i-ar albi blana.

Vânătorii au superstițiile lor. Una dintre acestea spune că atunci când o capră neagră „albă” este vânată, un blestem îl va urmări pe vânător, iar acesta va deceda în curând.

O lună mai târziu, dictatorul comunist și soția sa au fost judecați și condamnați la moarte, prin împușcare, în curtea unei unități militare din Târgoviște. Sursa: ziarobiectiv.ro


Soacra lui Nicolae Ceaușescu a aruncat blestem greu pe capul ginerelui

Ce cânta Nicolae Ceaușescu când a fost împușcat. Ultimele cuvinte

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre