Plăcintă cu pere. Rețeta pentru a-ți potoli pofta de dulce

Plăcintă cu pere. Rețeta pentru a-ți potoli pofta de dulce
Plăcinta cu pere este o variantă perfectă pentru a te bucura de un desert simplu și sănătos. Mai ales că perele ascund o mulțime de vitamine în ele.

Perele sunt fructele care conțin fibre, atioxidanți și vitamine de care are nevoie organismul uman. În această rețetă perele au un rol important, pentru că datorită acestui fruct plăcinta devine mai gustoasă. Cel mai important este că fiecare ingredient poate fi găsit cu ușurință la orice market sau poate chiar unele produse le aveți în bucătăria voastră.

Toate ingredientele necesare:

  • 200 g de făină
  • 125 g de unt
  • 1 de apă
  • 1 ou
  • pere
  • scorțișoară
  • zahăr
  • sare

Plăcintă cu pere. Cum puteți să gătiți rapid această rețetă:

Mai întâi de toate trebuie să curățăm perele, neapărat să le scoatem sâmburii și mai apoi să le tăiem sferturi. Iar acum trebuie să înăbușim perele în unt cu scorțișoară și zahăr. Este foarte important să se lase să se răcească timp de 20-25 de minute.

Următorul pas este să facem aluatul. Pentru asta vom avea nevoie să amestecăm 200 g de făină cu 125 g de unt într-o cratiță. Dizolvăm într-un litru de apă un pic de sare și adăugăm lichidul în aluat. Neapărat trebuie repede să amestecați cu mâna, până în momentul în care obțineți un aluat omogen, care poate fi întins cu ușurință.

Aluatul trebuie întins ca o foaie de aproximativ o jumătate de cm grosime și se taie un rond de 30 cm diametru. Urmează să așezăm frumos perele pe o jumătate de rond. Nu uitați să udați marginea aluatului cu puțină apa și să întoarceți deasupra cealaltă jumătate apăsând ușor cu degetul.

Multe gospodine întorc marginea în așa fel încât să se formeze o bordură ca perele să nu iasă în afară și să ofere plăcinte un gust mai bun datorită aluatului rumenit.

Ultimul pas este să ungem plăcinta cu un ou și să o așezăm într-o tavă, care trebuie din timp stropită cu apă. Plăcinta se va coace la un foc mediu timp de trei sferturi de oră.

Foto stemilt.com

Mădălina Ghenea este o mamă model. Este incredibil ce și-a învățat fiica de doar 4 ani!