Rețeta de fursecuri cu ciocolată sau sau Chocolate Crinkles

Rețeta de fursecuri cu ciocolată sau sau Chocolate Crinkles
Sunt simple, delicioase și aspectuoase ce se prepară cu ingrediente puține și la îndemâna oricui.

Printre cele mai apreciate rețete de fursecuri se numără și această rețetă de fursecuri cu ciocolată sau sau Chocolate Crinkles. Sunt prăjiturelele ideale pentru a si servite alături de o ceașcă aromată de ceai, sau la cafeaua de dimineață.

Ingrediente pentru fursecuri cu ciocolată sau sau Chocolate Crinkles

2 ouă mari, 150 g unt cu 82% grăsime, 300 g ciocolată amăruie, 300 g făină, 250 g zahăr pudră, 2 lingurițe esență de migdale/rom/mentă, 10 g praf de copt, puțină sare

Mod de preparare

Ciocolata ruptă în bucăți mici se topește împreună cu untul, la microunde, sau pe baie de aburi. Se lasă apoi la răcit.
Separat se bat ouăle, mai întâi cu un praf de sare. Apoi se adaugă 125 g de zahăr și se bat în continuare până ce obțineți o spumă de culoare galben spre alb. Cu cât e mai bine bătută spuma și zahărul mai topit, cu atât culoarea compoziției este mai deschisă.

Se adaugă făina amestecată în prealabil cu praful de copt. Acum se mestecă cu ajutorul unei spatule, aerat. Aveți grijă să nu amestecați prea energic. În acest caz compoziția se poate „lăsa”.   Odată încorporată făina se adaugă și ciocolata topită și se omogenizează totul. Se obține o pastă de culoarea ciocolatei.

Compoziția obținută se lasă la frigider pentru 1 – 2 ore. După acest interval se scoate afară. pe masa de lucru tapetată cu făină.
Se formează mici mingiuțe din compoziție, se trec prin zahărul pudră, oprit, se așază în tava cu hârtie de copt și se dau la cuptor pentru 15 minute, la 180 de grade. Fursecurile se vor dezvolta în timpul tratamentului termic și se vor crăpa frumos, împrăștiind zahărul pudră printre crăpături.
Sunt de mare efect mai ales în preajma sărbătorilor!

Sursa: Chefi la cuțite

Madonna i-a lăsat pe toți cu gura căscată. Cântăreața s-a fotografiat într-o ipostază incredibilă la 62 de ani. FOTO