Concluziile celui mai mare centru de testare din țară sunt însă, diferite. După ce au analizat peste 50.000 de probe, medicii de aici au ajuns la concluzia că testul PCR negativ nu exclude infecţia cu Covid-19.
De ce testul PCR negativ nu exclude infecţia
Medicii spun că varianta Delta se detectează diferit față de cea inițială. Diferența este că noua variantă e detectată în testare abia după ce apar simptomele şi nu înainte, aşa cum se întâmpla cu variantele anterioare. Astfel, un test PCR negativ nu exclude infecţia cu Covid-19.
„Analizând peste 50,000 de probe de tip RT-PCR dorim sa facem următoarele precizări: Spre deosebire de variantele anterioare SARS CoV-2, varianta Delta poate fi detectabila prin metoda RT-PCR după momentul apariției simptomelor. In conformitate cu recomandările CDC, diagnosticarea infecției SARS CoV-2 se recomanda a fi efectuată cumulând rezultatul testului RT-PCR cu simptomatologia și istoricul pacientului.
Astfel, un rezultat RT-PCR NEGATIV, in prezența simptomelor specifice, NU exclude infecția SARS CoV-2, recomandarea FERMA fiind de izolare și retestare într-un interval de 48-72 ore”, se arată într-un comunicat emis de OK Medical.
Câți pacienți s-au infectat în ultimele 24 de ore
Potrivit datelor publicate de GCS, până ieri, 13 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.398.264 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, dintre care 4.607 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
De asemenea, cifrele arată că 1.199.267 de pacienți au fost declarați vindecați. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 15.733 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. Dintre acestea, 402 cazuri reprezintă pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook