Simona Ionescu / Redactor Șef

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă. Cafeaua la ibric e periculoasă!

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă. Cafeaua la ibric e periculoasă!
Studii recente au arătat că a bea cafea la ibric poate fi periculos. Oamenii de știință explică care este motivul, dar și cum trebuie preparată o cafea pentru a nu dăuna sănătății.

Potrivit oamenilor de știință, iubitorii de cafea trebuie să știe că a prepara licoarea dimineților la ibric poate să aducă probleme sănătății.

Două substanțe din cafea favorizează depunerea grăsimilor pe vasele de sânge

Vinovate ar fi două substanțe, e vorba de cafestol și kahweol, care se regăsesc în uleiurile naturale din cafea, spun specialiștii și favorizează depunerea grăsimilor pe vasele de sânge.

Pentru ca o cafea să nu ne facă rău, e important să fie filtrată, de aceea înainte de a consuma licoarea, oamenii de știință recomandă să o turnați printr-un filtru de hârtie. Mare parte din cafestol și kahweol, vor fi reținute și astfel va fi redus nivelul de colesterol.

Nu fierbeți cafeaua prea mult

De asemenea, pentru ca o cafea să nu dăuneze sănătății, specialiștii recomandă să fie folosită cafea de bună calitate și proaspăt măcinată. Cafeaua nu se fierbe prea mult, pentru că se pot elibera substanțe amare care pot irita stomacul.

Atenție și la apa folosită, pentru că poate afecta gustul cafelei. Pentru a reduce acumularea de minerale și îmbunătățirea calității cafelei e bine să utilizată apă filtrată sau purificată.

Cafeaua reduce stresul

Oamenii de știință trag un semnal de alarmă. Cafeaua la ibric e periculoasă!
Cafeaua la ibric poate fi periculoasă

Potrivit unui studiu realizat de Journal of Nutrition majoritatea persoanelor obțin mai mulți antioxidanți din cafea decât din fructe și legume combinate. Cercetătorii au descoperit recent că până și mirosul de cafea poate ajuta la reducerea stresului, în special cel cauzat de privarea de somn.

Un studiu făcut la Universitatea Națională din Seul a arătat că cei expuși la mirosul de cafea prezentau modificări ale proteinelor cerebrale legate de stres.

Cafeaua alungă depresia

Un alt studiu realizat pe un eșantion de 260.000 de persoane și publicat în Annals of Internal Medicine a constatat că persoanele care beau patru sau mai multe cești de cafea pe zi erau cu aproape 10% mai puțin predispuse la depresie decât cele care nu consumau deloc. De asemenea, oamenii de știință spun că dacă este consumată în cantități normale, cafeaua ajută și la scăderea în greutate.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri